E2z

Hur kan man förhindra hårbollar och kräkningar för din katt

Garfield hade det ofta så att din katt bör också

Garfield hade det ofta så att din katt bör också. Ja, är en katt kräkningar hårbollar vanligt förekommande. Som sagt om din katt slungar, inte panik eftersom det är helt normalt. Detta beror på att katter instinktivt slicka delar av sin kropp för att hålla rent och det är genom detta som de sväljer mycket av sin egen päls. Efter ett tag, dessa pälsar ackumuleras för att bilda en hårboll som katten kommer då spy ut.

Dessutom kan andra katter kräkas ofrivilligt ganska mycket på grund av detta tillsammans med mag obalanser och andra villkor. Självklart, om du älskar din katt, du verkligen inte vill se dem kräkning så. Här är några tips för att minska kräkningar och hårboll frekvens.

  • Håll din katt ren. Detta bör inte ens sägas. Det bör göras utan att ens fråga. Om du älskar din katt, då du kommer att ha dem rena, vackra och naturligtvis fri från huden skadedjur såsom loppor och oönskade parasiter. Nu gillar katter inte våta bad. Så, om du behöver för att hålla dem rena, behöver du en effektiv pulveriserad schampo, helst ett visst varumärke som ger parasit och fly skydd.
    Hur kan man förhindra hårbollar och kräkningar för din katt. Brudgummen honom dagligen.
    Hur kan man förhindra hårbollar och kräkningar för din katt. Brudgummen honom dagligen.

    Om du har möjlighet att hålla dem rena, kommer de slickar sig mindre. Dessutom bör de ändå beslutar att slicka sig, kommer du vara säker på att de inte oavsiktligt suga ner oönskade parasiter ner sin strupe därmed förhindra eventuella mag förhållanden som kan leda till oförklarlig kräkning.

  • Brudgummen honom dagligen. Få en pensel och borsta din katt så ofta du kan. Han kommer att älska dig för det. Katter älskar att bli bortskämda. Och på samma gång, om du borstar och brudgummen honom regelbundet, kommer du att effektivt minska antalet lösa hårstrån på hans hud. Detta kommer att avsevärt bidra till att minska mängden hårbollar eller hårbollar som kommer att ackumuleras i sin mag-tarmkanalen.
  • Undvik dålig matsmältning. Om du vill minska kräkningar din katt helt och hållet, kommer du definitivt se till att han smälter sin mat ordentligt. Katter är kända för att svälja före tuggning. De kommer normalt gulp maten alla ner i sin helhet. Detta är naturligtvis illa som det kan göra det svårt för hans matsmältningssystemet att bryta ner maten och kommer att öka frekvensen av kräkning. För att förhindra detta, helt enkelt ge din katt mindre bitar av kattmat. Bryt ner maten själv innan mata den till honom.
  • Kontrollera om allergier. Det är inte ovanligt för katter för att utveckla allergier som är relevanta för den mat du ger honom. Detta kan vara en orsak incontrollable kräkningar som också kan öka antalet hårbollar han spews ut. För att utesluta allergier ute, helt enkelt besöka din veterinär och få din katt testas. Undvik att mata honom mat som kommer agiterar hans hälsa. Dessutom, om det finns mattor, mattor, eller dofter i ditt hus som han är allergisk mot, ta bort den så fort som möjligt för att göra din katt lever och andas lite lättare.

Katter kommer också dra nytta av maximal vattenförbrukning

Katter kommer också dra nytta av maximal vattenförbrukning. Se till att han återfuktar ofta. Detta kommer att minska kräkningar och kommer även att minska hårbollar eftersom vattnet kommer att bidra till att bryta ner pälsen i sitt system och tvätta ut naturligt genom den andra änden.