E2z

Hur man kan förebygga och eliminera hårbollar hos katter

Om du håller katter runt huset

Om du håller katter runt huset, är en av de första konstiga små övningar som din katt kommer att göra då och då för att hosta upp hårbollar. Så äckligt som hårbollar kan tyckas, är de en del av livet för de flesta katter. Eftersom katter använder sina egna tungor för att städa deras päls, kommer de att svälja så småningom en hel del hår, som de sedan spy som hårbollar. Även om det inte finns någon lösning för att helt förhindra hårbollar, här är några sätt att minska hårbollar.

Hur man kan förebygga och eliminera hårbollar hos katter. Om du håller katter runt huset.
Hur man kan förebygga och eliminera hårbollar hos katter. Om du håller katter runt huset.
  • Grooming schema. Först av allt måste du hjälpa din katt i städning själv. Även om de flesta katter är rädda för vatten, kan du borstar fortfarande dem på andra sätt. Köp speciella borstar som är särskilt utformade för katter. Dessa borstar bör ha böjda borst som kommer att samla in löst hår hängande i djurets päls. Detta sätt, bör din katt svälja mindre hår eftersom du har tagit bort det mesta av det. En grooming schema är särskilt viktigt om du har långhåriga, tjusiga katter som tenderar att kasta en hel del päls. Så mycket som möjligt bör du borsta din katt en gång i veckan, även om vissa katter behöver nästan dagligen grooming under våren.
  • Trimning. Därefter bör du också överväga att ge ditt husdjur katt en päls trim. Korta haired katter har vanligtvis tjockare hår som cling mer tätt mot huden. Dessa katter kan oftast klara sig utan trimning. Men om du har en långhårig katt, bör du överväga att få katthår trimmas. Det finns proffs som kan trimma katthår för dig, eller du kan trimma håret själv med sällskapsdjur hår sax. Se till att din katt är avslappnad innan du klipper hans hår. Annars kan du sluta med massor av repor på din hud.
  • Fettrik mat. Ibland är en av anledningarna till varför en katt skjul för mycket päls på grund av hans diet. Du bör överväga att flytta till kattmat med högre fetthalt. Naturligtvis, det finns fördelar och nackdelar med kattmat med en relativt högre fetthalt. Den höga fetthalten kan göra din katt något överviktig, särskilt om din katt inte får mycket motion. Men, kan den extra fett också göra din katts päls starkare och hjälper till att minimera överdriven håravfall. Du kan minska portion av din katts mat, så att han får extra fett utan att bli överviktig. Som ett alternativ, kan du också lägga till cirka två matskedar olivolja till din katts mat en gång i veckan.
  • Back skratchare. Det finns också några leksaker för katter som är särskilt utformade för att samla alltför hår. Dessa kallas tillbaka skratchare, där katterna kan gnida sina kroppar så att de överskjutande hår pinnar till Back skratchare.

Slutligen, se till att din katt får tillräckligt med motion

Slutligen, se till att din katt får tillräcklig motion. Även om katter inte exakt går ut på promenader vägen hundar gör, det finns fortfarande ett antal sätt att få en katt att flytta. Spela med din katt ofta, och lära din katt trick. På så sätt kommer din katt att kunna få lite motion, vilket främjar bättre kropp utveckling och starkare hår.