E2z

Hur man behandlar en förstoppad kattunge: hitta lindring för förstoppning

Få tips för att hjälpa din sjuka kattunge

Kattungar är ungefär som människobarn i förhållande till sina små tarmsystem som fortfarande håller på att utveckla efter att de föds och är ännu inte fullt fungerande. På grund av detta måste du mata dem vissa livsmedel som deras kroppar kan smälta lätt och använda. Hos unga kattungar sin kolon och tarmar fortfarande bildas och skapa bakterier för att hjälpa dem tillgodogöra sig näringsämnen.

Några av de uppenbara tecken på kattunge förstoppning är bristen på dagliga tarmtömningar eller till och med flera dagar utan någon alls. Detta kan leda till allvarliga hälsotillstånd. Kitten förstoppning måste behandlas med rätt katten vård , för om det inte är erkänd och behandlas kan det leda till allvarlig sjukdom och även död.

Hur man behandlar en förstoppad kattunge: hitta lindring för förstoppning. Kontrollera mat och vatten.
Hur man behandlar en förstoppad kattunge: hitta lindring för förstoppning. Kontrollera mat och vatten.

För att behandla detta tillstånd, måste du bestämma vad de bakomliggande orsakerna var som skapade problemet. Många gånger kattungar tas bort från modersmjölken för tidigt och att de inte får hälsofördelar och näringsämnen som de behöver.

När kattungarna inte längre får modersmjölken, men i stället läggs på en diet av torrfoder, komjölk och även rester bord, kan detta vara orsaken till förstoppning. Dessa typer av livsmedel är mycket svårt för unga katter att smälta.

Kattungar som hålls i trånga trånga kvartalen som en bur får inte den nödvändiga träning för musklerna och system matsmältningsorganen att fungera korrekt. Ofta kattungar som inte får tillräckligt med vatten har också symptom.

Behandlingen kan behandlas på många olika sätt:

Få tips för att hjälpa din sjuka kattunge. Tillåt för motion.
Få tips för att hjälpa din sjuka kattunge. Tillåt för motion.

Kontrollera mat och vatten. En av de första behandlingarna som skall beaktas är att kontrollera det uppenbara. Har han tillgång till massor av färskvatten i en låg-kantad behållare som han lätt kan dricka ur? Om kattungen är för ung för att ta vatten från en behållare kan det vara nödvändigt att ge honom vatten med en pipett.

Kattungar kan inte smälta hårda torrt kattfoder tills de är i åldrarna 3-5 månader. Istället ersätta mjuk färdigförpackade livsmedel för torr kattmat. Du bör byta kattungen över till getmjölk i stället för komjölk. Getmjölk är mycket lättare för de unga system att smälta och kan ge lindring för förstoppning.

Tillåt för motion. Att se till att han inte är instängda i en bur under större delen av dagen är mycket viktigt. Kattungar är fortfarande i utvecklingsstadier och motion spelar en mycket viktig roll för att få tarmarna att fungera korrekt.