E2z

Identifiera och behandla katt parasiter: loppor, maskar, fästingar och mer

Feline parasiter indelas i två olika typer: de som bor utanför kroppen, inklusive katten loppor, kvalster och fästingar, och de som bor i kroppen och inkluderar katt maskar som bandmaskar, hjärtmaskar och Ringworms.

Identifiera och behandla katt parasiter: loppor, maskar, fästingar och mer. Loppor.
Identifiera och behandla katt parasiter: loppor, maskar, fästingar och mer. Loppor.

Oavsett vilken typ av parasit du arbetar med, de kan vara frustrerande, smärtsamt för din katt, och svårt att bli av med. De kan också vara ansvarig för spridningen av sjukdomen, och orsaka din katt en hel del ångest. Så här identifiera problem katt hälsa orsakade av felint parasiter och hur man behandlar dem.

 1. Loppor: Den vanligaste typen av katt hud parasit är loppan. Loppor kan orsaka anemi hos kattungar, och många katter är allergiska mot deras bett. Loppor är så små att det kan vara svårt att upptäcka dem, men de lämnar sina spillning efter sig. Spillning är rödaktig i färgen, och färgar en fuktig pappershandduk med röd-rosa fläckar. Katter med loppor kommer att vara kliande och har små röda biter på huden.

  Behandling:

  • Pet leverans butiker har ett brett sortiment för loppor, inklusive kammar, schampon, och pulver. Alla dessa behandlingsalternativ kan vara effektiva för att bli av loppor .
  • Rengör alla kattens sängkläder, leksaker, filtar och möbler, och ånga-ren dina mattor och möbler för att bli av eventuella kvarvarande loppor i huset.
  • Loppor spray kan användas på möbler och runt huset för att avskräcka Lopplarver från att utvecklas.
 2. Fästingar: Fästingar är inte vanligt hos katter, men de ibland uppträda och bör tas bort. Fästingar fästa sig på ett djurs kropp och livnär sig på deras blod. Efter flera dagar, kommer fästingen växa till ungefär en fjärdedel av en tum i storlek, och visas antingen grå eller brun färg.

  Behandling:
  • Fästingen måste avlägsnas från kattens kropp, vilket kan åstadkommas genom att plocka bort med pincett. Få de pincetten så nära fästingen huvud som möjligt och försöka ta bort hela fästingen, inte skjuter en del av det. Dra fästingen rakt ut, utan att vrida.
  • Efter avlägsnande fästingen, måste du se till att det helt har tagits bort från huden på din katt. Om något kvarstår tillämpa en antiseptisk lösning och ta bort felande bitarna med dina pincett. Släpp bock i en alkohollösning. Fästingar kan ofta överleva som nedsänkt i vatten.
 3. Öronskabb: Öronskabb kan orsaka en hel del irritation för katter, eftersom de lever djupt inne i hörselgången. Eftersom öronskabb orsaka så mycket irritation på känslig hud i örat, kommer en infekterad katt visar en hel del mörkbrun eller svartaktiga färgade vax. De kan också repa sina öron överdrivet eller skaka på huvudet ofta.

  Behandling:
  • Om du misstänker öronskabb, ta din katt till veterinären för en definitiv diagnos. Behandlingen bör ordineras i form av örondroppar som kommer att döda levande kvalster.
  • Behandlingen måste upprepas, eftersom det bara dödar aktiva kvalster, inte de som ännu inte kläckts. Som varje ny våg av kvalster luckor kommer en ny cykel av örondroppar börja.
  • Om du har flera katter i ditt hem, bör de alla behandlas för öronskabb eftersom dessa små skadedjur är mycket smittsam.
 4. Andra kvalster: Det finns några andra typer av kvalster som kan bli besvärande för katter, såsom Chigger eller kvalster Harvest. Dessa är i allmänhet inte alltför allvarlig, och kan behandlas med samma produkter och metoder som används för att behandla loppor.
 5. Löss: Även löss är inte ett mycket vanligt problem hos katter, kan det föras enkelt mellan dem. Om din katt har löss, kommer du att kunna se larver ansluten till kattens hår. Dessa små ovala ägg kan inte tas bort från håret, och är alltid samma form och storlek. Löss kan orsaka klåda, fläckvis päls och eksem.

  Behandling:
  • Både över disk och veterinär föreskrivna sprayer och schampo kan användas för att behandla katt löss. Dessa produkter måste appliceras flera gånger i flera olika stadier av utvecklingen av löss att säkerställa att varje generation avlägsnas.
  • Även efter att äggen har kläckts, kommer äggen sitter kvar på kattens hår. De kan endast avlägsnas genom att raka av håret om så önskas. Förekomsten av nits efter behandling visar inte närvaron av aktiva löss.
 6. Rundmaskar: rundmaskar är den vanligaste typen av interna katt parasiter och maskar katt, och kontrakterade när spolmask ägg intas. Maskarna själva kan nå omkring fyra inches i längd, och bor i kattens tarm. Rundmaskar allmänhet inte orsakar mycket av ett hälsoproblem hos katter om de inte föröka sig och skapa en intern blockering. De kan också vara skadligt för kattungar, och bör behandlas omedelbart. Du kommer att se rundmaskar och deras ägg finns i din katts avföring om de är smittade.

  Behandling:
  • För vuxna katter, kan du köpa spolmask tabletter djuraffärer eller få dem från din veterinär. Dessa piller kommer att döda maskar och din katt kommer att utsöndra dem i sina avföring.
  • Med kattungar kan en veterinär ordinera granuler eller ett pulver som är lättare för dem att förtära.
 7. Bandmask: Bandmask trivs i en katt tarmarna. Katter kontrakt bandmaskar genom intag loppor och löss som har ätit binnikemask ägg. Om din katt har bandmaskar, kommer du att märka små, ris-formade ägg i avföring och runt anus. Bandmask är inte livshotande, men de kan orsaka en blockering av tarmen och magen om de lämnas obehandlade.

  Behandling:

  • Behandlingen kommer vanligtvis i tablettform, utan måste ordinerats av en veterinär. Om din katt vägrar att ta p-piller, kan medicineringen också injiceras.
  • Medicineringen används för att behandla bandmask ges i en enda dos som vanligtvis effektivt befria katten av parasiterna.
 8. Ringworms: Ringworms påverkar hud och hår tillväxt katter, och oftast i mycket unga eller mycket gamla katter, de med befintliga hygienkrav och långhåriga raser. De kan kontrakteras genom direkt eller indirekt kontakt med ringorm sporer genom kontakt med andra katter eller infekterad sängkläder, mattor eller andra medier. Symtomen omfattar fjällande fläckar på huden, klåda och oberäkneliga håravfall.
  Fästingar. Behandling.
  Fästingar. Behandling.

  Behandling:

  • Behandlingen kan vara knepigt eftersom ringworms sprids lätt och tar lång tid att döda. Krämer kan påskynda återhämtningen tid och göra katten mer bekväm, dessa kan ordinerats av en veterinär.
  • I allvarliga fall är oral medicin finns, men biverkningar kan vara mer problematisk än ringworms själva.
  • Om din katt håller på att behandlas för ringworms, hålla den isolerad och rengör alla ytor, leksaker, fat, eller andra objekt som din katt har varit i kontakt med.
 9. Hjärtmask: Det finns en viss debatt om hjärtmask och hur mycket av en risk den utgör för våra feline vänner. Medan vanliga hos hundar och andra djur har hjärtmask nyligen fått diagnosen hos katter och behandlingar är fortfarande under utveckling. Det finns många produkter som marknadsförs för att förebygga hjärtmask, men kolla med din veterinär innan du bestämmer om att investera i dessa eller inte. Behandla en befintlig fall av hjärtmask kan visa sig vara mycket riskabelt hos katter, och de flesta veterinärer kommer att råda någon behandling alls på grund av detta.

Nu vet du hur att identifiera och behandla katt parasiter. Kom ihåg att det är alltid bäst att konsultera en veterinär innan du tar åtgärder.