E2z

Hur vet jag om din katt har maskar

Maskar är ovanligt hos katter som bor inne och aldrig riskkapital utomhus. Men om din katt ens tillfälligt utforskar din bakgård, kan inälvsmask bli ett problem. Ofta dessa bärs av loppor, så ta hand om loppor kontrollera situationen och minska risken för maskar. Men även utan loppor är det möjligt för din katt att få maskar, från att äta avföring från andra katter, eller genom att äta infekterade sniglar, gnagare eller fåglar. Här är hur man vet om din katt har maskar:

Hur vet jag om din katt har maskar. Kontrollera avföringen.
Hur vet jag om din katt har maskar. Kontrollera avföringen.
  1. Kontrollera avföringen. Vid rengöring din katts kattlådan, göra en vana att märka någon avföring som innehåller diarré eller blod. Katter med maskar kan ha diarré eller bli förstoppad. Du kan också ha möjlighet att se maskar i avföringen.
  2. Oförklarlig viktminskning. Om din katt verkar äta samma mängd mat, men att förlora vikt, kan detta vara ett symptom på maskar. Eftersom maskarna får en stor del av din katts kost, är hon oförmögen att behålla samma vikt.
  3. Fysiska symptom. Katter med maskar kan förstoppad eller uppsvälld. De kan kräkas eller få svårt att andas. I vissa fall, kan maskar ses i kräkas. Beroende på vilken typ av mask, kan de vara flera inches lång eller bara så stor som ett riskorn.
  4. Observera din katts beteende. Ovanliga beteenden kan vara ett tecken på sjukdom. Katter med maskar saknar ofta energi eller entusiasm. Om din katt är slö, kan detta vara ett resultat av inälvsmask. Emellertid är dessa beteenden också förknippad med en rad andra hälsoproblem.
  5. Coat förändringar. Om din katts päls blir torr eller saknar glans, kan detta villkor orsakas av maskar, men det finns också många andra sjukdomar relaterade orsaker till päls förändringar.
  6. Ta din katt för en årlig fysisk. Även om din katt visar inga tecken på sjukdom, kan en årlig checkup hjälpa fånga problemen innan de blir ett problem. Den fekal examen genomförs som en rutinmässig del av den årliga fysiska kan upptäcka maskar och parasiter. En årlig fysisk är också viktigt för att fånga en rad andra hälsofrågor, även om du inte misstänker att din katt kan vara sjuk.

Även en veterinär bör höras om du tror att din katt har maskar

Även en veterinär bör höras om du tror att din katt har maskar, är det möjligt att kontrollera om maskar om du misstänker det innan du besöker veterinären. Men du kanske inte se den faktiska maskar, även om din katt är infekterad. Det är inte alltid lätt för dig att upptäcka maskar hemma, men du kan märka symtom som bör föras till veterinären uppmärksamhet. Hos katter, de vanligaste typerna av maskar är rundmaskar, hakmask, bandmaskar, och maskar lunga. Behandling för dessa maskar bör administreras av en veterinär.