E2z

Hur ta hand om och mata salamandrar

Din köttätande husdjur salamander kommer att ha en fältet dag om du forskning i förväg vad vissa typer av mat det älskar att äta. Du kan bara göra ditt salamander en lycklig och nöjd husdjur om du har möjlighet att ge det näring och väldigt livskraftiga levnadsförhållanden. Här är stegen som hjälper dig ta hand om och mata din Salamander:

Hur ta hand om och mata salamandrar. Newt val.
Hur ta hand om och mata salamandrar. Newt val.
  1. Newt val. Du måste först välja en newt eller baby salamander som har en stor potential för god tillväxt. Får inte vattensalamandrar som är svaga. Du kommer ofta att hitta dem i grupper på en djuraffär, och du kommer omedelbart att kunna jämföra de starka. Se de livliga och mer rörliga salamandrar och väljer dem.
  2. Hantering. Vid hantering av vattensalamandrar och salamandrar vuxna, måste du vara mycket försiktig. De är extremt känslig och blir lätt stressad när du rör dem för mycket. Korrekt hantering är lika viktigt som att ge dem ett trevligt hem och balanserad kost.
  3. Shelter. Det skydd för din salamander måste vara tillräckligt rymliga. Naturlig belysning är redan mer än tillräckligt för ditt husdjur salamander eftersom de inte riktigt gå bra med extrem belysning. Ditt husdjur kvinnojour är där de flesta av dess verksamhet kommer att hända, så gör den tillräckligt stor för rörelse, säkert upplysta och mycket ren.
  4. Frekvens. Frekvens av utfodring är ofta mycket knapphändig. Vissa raser av salamandrar kan gå genom livet utan att äta för en hel vecka! Om djuret inte äter bortom veckan, ta den till veterinär för en kontroll. Men mer eller mindre, kan du ställa in ett fast schema för minst tre eller två gånger i veckan för utfodring.
  5. Portioner. Bebis salamandrar behöver mycket mosa och skivning hjälp från dig, så att de ska kunna smälta maten därefter. Även vuxna salamandrar inte kan hantera stora portioner av deras mat. Se till att du hålla allt i små men fullt portioner.
  6. Utfodring processen. Salamandrar är inte som katter eller hundar. De har inte den sniffa förmåga som hjälper dem upptäcka mat på marken så lätt. Så, måste du använda verktyg som pincett för att få maten nära ansiktet eller illaluktande fakultet din salamander. På så sätt kommer de att lockas att äta den mat som du presenterar det.
  7. Bebis salamandrar. Vattensalamandrar är mest kända för sin mycket begränsade äta kapacitet. De äter bara infuus, sina egna lämningar skal och cyclopsen. Utöver detta, några artiklar är säkra för att utfodra dem med. Lyckligtvis, salamandrar växer snabbt. Dessa barn behöver bara 2 till 3 veckor. Om du köpte din salamander från en djuraffär, är de troligen redo för fast vuxen mat.
  8. Adult salamandrar. Salamandrar är inte riktigt kräsna eaters som vuxna. De äter en massa kryp och insekter: fruktflugor, spindlar, maskar, fiskar feeder, hinnkräftor, maggots, och regn maskar är bara några av exemplen. Njut mata din salamander när det växer och lär sig att förvärva en smak för olika typer av insekter!