E2z

Hur att föda kungspyton

Kungspyton är en av de mest sålda reptiler i Europa

Kungspyton är en av de mest sålda reptiler i Europa. Men de flesta av köparna inte vet allt det faktum om denna reptil. Dess vetenskapliga namn är Python regius (även känd som kungliga Python). Det är en konstriktor. Den kungspyton är infödd till västra och Väst-Centralafrika. De flesta kungspyton som säljs i USA föddes i Togo, Ghana eller Benin.

De är kända fly konstnärer så det första av dina synpunkter om du planerar att höja ett är att få en allt-glas hölje med en glidande eller flera skjutbara skärmen toppar. Du kan också överväga att investera i en kommersiell glasfiber terrarium eller har en specialbyggd. Känn dig inte säker om dörren till en inneslutning är ledad. En python kan lyfta dörren och fly.

  1. Avel kungspyton tar tid och en hel del tålamod och hårt arbete. Var säker på att du är beredd på det. Och se till att kungspyton har nått mognad innan avel. Och häckningsperioden kan variera beroende på temperaturen.
  2. Sätt upp en pre-avel miljö. Den manliga och kvinnliga python bör hållas isär från varandra utom under själva avel tiden. Klimatet bör kontrolleras. Stäng av värmen och ljuset i fjorton timmar om dagen i början av november. Ljuset och värmen bör endast hållas under dagen.
  3. Med början i december, lägger honan med hanen under två dagar en gång i veckan. Det bör ske vid samma tidpunkt varje gång. Rutinen ska göras fram till mitten av februari.
  4. Efter lekperioden återuppta normal temperatur och belysning innan avel. Under graviditeten honan kan vägra att äta.
  5. Äggen (koppling) kommer att läggas runt mars eller april och honan kommer att svepa sin kropp runt äggen. Du bör ta bort kopplingen och placera dem i en inkubator snart efter dessa lades. Påminnelser: Den manliga och kvinnliga bör återigen hållas åtskilda från varandra. Kopplingen bör vara i rätt position, rätt sida upp. Det hjälper om du markerar toppar av äggen för att förhindra vända dem.
  6. Standarden inkubationskammare borde vara hälften fylld med fuktad vermikulit, täckt och hålls vid 85 ° C till 92 ° C. Du kan använda ett akvarium med grunt vatten med en vatten-säker värme anordning placeras i vattnet. Placera äggen, som är i en behållare med vermiculit i akvariet, svävande över vattnet. En icke-conductant lock bör placeras över akvariet för att förhindra värmeförlust.
  7. När kläckningen börjar kan du se huvuden av baby kungspyton (ungarna) ur slitsar i skalet. De kan bo så i upp till tjugofyra timmar som de anpassar sig till andas frisk luft och fortsätter att absorbera resten av äggulan. När de är helt ur sina skal, överföra dem till en ren, måttligt fuktigt terrarium som sin fuktiga inkubator kan ha fötts några yttre parasiter. Placera en liten behållare med vatten inne i terrariet och börja mata dem med pinkies (baby-möss) i ungefär två till tre veckor max.

Höja bara en orm är dyrt nog

Hur att föda kungspyton. Avel kungspyton tar tid och en hel del tålamod och hårt arbete.
Hur att föda kungspyton. Avel kungspyton tar tid och en hel del tålamod och hårt arbete.

Höja bara en orm är dyrt nog, så tänk noga innan du bestämmer dig för att föda din kungspyton. Ta reda på om du har en marknad för ungarna och deras mat försörjningskällor. En koppling av sex ungar kommer att förbruka 6 pinkies varje vecka. Dessutom måste man ge höljen för dem också.