E2z

Hur ta hand om en Pacman frog

Den argentinska Horned grodan är mer populärt kallad "Pacman frog" på grund av sin stora mun. Det är endemisk i södra Europa och trots sitt rykte som en glupsk eater, inte Pacman grodan inte riktigt äta det ofta. När det inte äta men skulle Pacman grodan äter definitivt en hel del och gör måltiden värt varje uns av ansträngning.

Hur ta hand om en Pacman frog. Inrätta ett akvarium som skulle vara Pacman frog hem.
Hur ta hand om en Pacman frog. Inrätta ett akvarium som skulle vara Pacman frog hem.

Eftersom Pacman grodan används för ett helt annat språk, måste du verkligen att utöva ansträngning för att göra det känns bekvämt i ditt hem. Det är helt klart inte den mest konventionella husdjur och säger att är en ganska massiv underdrift! Här är hur du kan ta hand om din Pacman groda på bästa möjliga sätt:

  1. Inrätta ett akvarium som skulle vara Pacman frog hem. Eftersom de lever i fuktiga miljöer som ligger nära vattendrag såsom träsk och floder, skulle det vara bra att replikera känslan av denna plats genom att sätta floden stenar på botten av akvariet. Häll vatten till en nivå som skulle dränka en tredjedel av grodans kropp. Du kan lägga till falska växter och blad så att grodan skulle ha någonstans att gömma sig. Det har fortfarande naturliga instinkter trots allt.
  2. Mata den rätt mat. Den Pacman frog biter bokstavligen ut mer än den kunde tugga. Det har rapporterats fall i naturen av Pacman grodor som dör därför att de försökte äta något som var alldeles för stor i förhållande till sin kroppsstorlek. Använd små möss ben för att mata de små grodor, insekter och gräshoppor för medelstora företag och fullfjädrat möss för de riktigt stora Pacmans. Ge något större än vad de kan hantera kan vara dödlig för grodorna så var försiktig. Kom ihåg att de är levande saker också - inte bara några random missfoster djur som måste ses när du är uttråkad.
  3. Mata grodan ungefär en gång i veckan. Ja, äter de inte mycket men när man tänker på det, äter de verkligen en hel del i en servering. Eftersom de är växelvarma, tar kroppen längre tid att metabolisera och smälta vad de åt.
  4. Rengör akvariet gång var sju till tio dagar. Grodan skulle passera avföring och urin om en gång under denna tid på grund av den mycket långsamma metaboliska processer som den har. Detta skulle också hålla lukten från akvariet från tappa kontrollen. Du vill inte att grodan ska stinka upp hela ditt rum eller hus.
  5. Försök aldrig att sätta en annan groda i samma akvarium. Dessa grodor är mycket territoriella och de skulle faktiskt försöka äta något som rör sig inne i akvariet. Att sätta en annan groda i samma akvarium skulle sluta i kannibalism vari båda grodor kan dö.

En Pacman frog är en mycket spännande och intressant husdjur att äga

En Pacman frog är en mycket spännande och intressant husdjur att äga. Bara se till att du följer dessa steg så att du kan ge den vård som den behöver. Gör känns det hemma och hålla det väl utfodras.