E2z

Hur ta hand om en kingsnake ordentligt

Reptiler göra för är intressanta husdjur

Reptiler göra för är intressanta husdjur, men de är inte för din typiska sällskapsdjur ägare. Farligt eller inte, ormar särskilt kräva yttersta omsorg för att säkerställa hälsa och säkerhet ormen och andra runt omkring det. Kingsnakes, som kommer i attraktiva mönster, är ett populärt orm husdjur val.

Hur ta hand om en kingsnake ordentligt. Hysa den i en helt säkrad bur eller tank.
Hur ta hand om en kingsnake ordentligt. Hysa den i en helt säkrad bur eller tank.

Här är några tips om rätt att ta hand om en Kingsnake.

  • Hysa den i en helt säkrad bur eller tank. En Kingsnake är som Houdini, kan det undgå en osäkrad bur. Det kommer att testa sin bur för små öppningar som kan krypa ut ur. Du bör få en bur med en fast dubbel spärr på toppen.
  • Välj en bur beroende på storleken på Kingsnake. En fullvuxen Kingsnake bör placeras i en tank som är 30 eller fler liter i kapacitet. En 10 liters tank fungerar bra för ungarna, medan en 20 gallon ett bekvämt kan hålla en medelstor Kingsnake.
  • Linje botten av buren. Pappershandduk slaktare papper eller tidningar kan fungera bra och är lätt att ta efter när smutsiga. Andra typer av material kan användas som din orm har sängkläder som inomhus-utomhus mattor, kompost och vissa typer av träspån. Tänk bara på att buren alltid ska vara rena.
  • Dekorera Kingsnake tank med hudar. Du kan placera kommersiella sten hudar, halv kokosnötsskal, bark styckas till halva rundor, blomkrukor som har upphävts och kartonger för ormen att gömma sig i. Lägg stenar och grenar för att ytterligare dekorera buren.
  • Håll temperaturen och fuktigheten i buren vid omkring 24 till 30 grader Celsius under dagen. På natten, bör temperaturen vara mellan 21 och 23 grader Celsius. Du kan reglera temperaturen genom att i tanken värmare eller med lysrör. För andra alternativ, gå till djuraffären som säljer reptiler att ta reda på mer om uppvärmning av tanken. Placera en liten grund behållare med vatten i tanken för att reglera fuktigheten. Behållaren bör också vara tillräckligt stor för ormen att gå in i fall man vill ta ett dopp.
  • Mata din Kingsnake med frysta barn råttor eller små möss som har tinats. Storleken på maten bör vara lika med den bredaste delen av ormens kropp. Unga Kingsnakes matas två gånger i veckan. Vuxna Kingsnakes får vuxna möss en gång eller ens två gånger varje vecka. Levande råttor och små är en no-no eftersom de kan skada ormen.
  • Håll Kingsnake försiktigt så den växer van vid dig. Hantera det flera gånger genom att hålla på till mitten av kroppen men se till att stödja dess huvud. Låt den gå igenom dina fingrar och händer. Du måste bygga Kingsnake förtroende för dig. I fall beslutar att linda sig runt armen, bara packa upp ormen från svansen. Hantera aldrig en Kingsnake efter att den har ätit.

Att ta hand om en Kingsnake är inte så svårt

Att ta hand om en Kingsnake är inte så svårt. Allt du behöver göra är att hålla det på en säker och alltid sanitära bur med nödvändiga värme fixturer och behov substrat, ge den färsk mat och rent vatten. Genom att ta hand om denna exotiska djur kan du se dess säkerhet och välbefinnande.