E2z

Hur att rensa ut en orm tank

Ormar blir något av ett dåligt rykte inte de

Ormar blir något av ett dåligt rykte inte de? Massor av människor har en konstig fascination med dem, en blandning av skräck och vördnad. Faktum är att vissa arter som Cobra, Rattlesnake och Python är populära just på grund av sin dödliga natur. Och även om det kan verka galen, vissa människor gör faktiskt äger dem som husdjur. Om du är en av dessa individer, bör du veta hur man korrekt att ta hand om en orm. Specifikt är det ett måste för dig att veta hur man rensa ut din orm hem. Här är hur man rensa ut en orm tank:

Hur att rensa ut en orm tank. Använda rengöringsmedel.
Hur att rensa ut en orm tank. Använda rengöringsmedel.
  • Ta ormen. Naturligtvis kan du inte rengöra tanken med din orm inuti. Ta ut honom och placera honom i tillfälliga bostäder. Du behöver inte påminna er om att ormen skulle vara både trygg och säker var du bestämmer dig för att sätta honom i. Det ska vara stora nog att rymma din orm och har tillräckligt med luft. Placera ett skikt av tidningen på botten. Lämna i en skål med vatten att dricka ur och hålla den på en sval, torr plats.
  • Ingen elektricitet. Koppla bort alla elektriska apparater som ingår i tanken, inklusive värmare och lampor. Det är för dig säkerhet.
  • Ta allt innehåll. Eftersom du rengöra din orm tank, ta bort allt inuti. Placera dem i ett område som du inte har något emot att få smutsiga för tillfället. Ta bort hudar, värmare, stenar, substrat, måste allt gå som du kommer att rengöra tanken ordentligt.
  • Inspektera efter tecken på brott. Passa på att inspektera den tomma bur för sprickor eller andra tecken på skador.
  • Restprodukter. Ormens restprodukter kan bära mycket skadliga bakterier och bakterier så se till att du har handskar på innan man kommer i kontakt med det. Alla objekt som har förorenats med restprodukt bör sättas åt sidan bort från människor, andra husdjur och föremål. Bli av med alla slaggprodukter, oavslutade matvaror och alla substrat korrekt.
  • Tvätt ner i tanken. Du kan använda varmt vatten och ren trasa för att skrubba ner tanken ordentligt. Detta är den enklaste lösningen och undviker användningen av rengöringsmedel. Se till att rengöra allt och skölj noga. Detta inkluderar alla objekt som var inne i tanken.
  • Använda rengöringsmedel. Strängt taget är användningen av rengöringsmedel oklokt eftersom de innehåller kemikalier som är skadliga för ormen. Du kan dock använda utspädd blekmedel och tvål lösning eller en klorhexidin lösning för att rengöra din tank med. Efter rengöring med dessa kemikalier men du måste skölj allt med vatten för att avlägsna alla kemikalierester. Ett uns av blekmedel blandat med en tesked diskmedel i en liter vatten bör räcka. Använd aldrig ett märke av diskmedel som innehåller ammoniak men eftersom den resulterande blandningen kan skapa en dödlig ammoniakgas. Om du inte har ammoniak-fri diskmedel, kan du använda diskmedel först, för att rengöra tanken och dess innehåll, skölj det hela med vatten och när du är helt säker på att du inte lämnar några rester, kan du njuta nu allt i en lösning av blekmedel och vatten (1:32 förhållande av blekmedel till vatten) under 10 till 15 minuter. Efter skölj allt igen helt innan du sätter dess innehåll.
  • Daglig städning uppgifter. Du kan också utföra fläck rengöring av tanken genom att ta bort matrester och avfall i slutet av varje dag.

Se till att du rengör tanken minst en gång i veckan

Se till att du rengör tanken minst en gång i veckan. Tänk rätt sätt att använda rengöringsmedel. Det kommer att ta tid och koncentration men ta hand om din ormens livsmiljö är viktig och måste göras.