E2z

Hur ta hand om en vild katt koloni

Att ta hand om en vild katt koloni är ett åtagande att göra

Att ta hand om en vild katt koloni är ett åtagande att göra. Du måste veta det ansvar och de risker som följer med det. Som ni vet, kan ta hand om en vild katt koloni utsätta dig för några hälsorisker. Även om risken att sjukdomar kommer att överföras till människor är liten, bör vårdgivaren ta fortfarande ordentliga säkerhetsåtgärder. Dessa inkluderar bär vadderade handskar och långa sleeveskjortor och få en vaccination mot rabies.

Om du har valt att vara en vårdare för en vild katt koloni, här är några saker som du bör göra:

  • Det är ett måste att du vet de styrande regelverk i ditt område när det gäller djur kontroll. Det finns stater som förbjuder utfodring av vilda katt koloni. Du bör vara medveten om att ta hand om vilda katter är en kontroversiell fråga även på platser som tillåter sådan verksamhet. Dessutom kommer det att vara till hjälp för dig att ha kontakt organisationer som är dedikerade att hjälpa vård för förvildade katter.
  • Åtagandet att ta hand om en vild katt koloni kan knappast göras av en enda person. I de flesta fall kommer du behöver någon att ersätta dig när du inte är med. Hitta grannar eller familjemedlemmar som kan dela med detta åtagande.
  • Om din plats gör att ta hand om en vild katt koloni, är nästa sak att göra för att avgöra vilken plats att ta hand om. Förbered katt fällor som är skonsamma mot ferals. Du kan få detta från din lokala djur klinik och järnaffärer. Du kan även bygga din personliga katt fälla.
  • Du bör kunna tillhandahålla de grundläggande behoven hos katten som mat och husrum. Se till att du ger den vilda katten kolonin med färskt vatten regelbundet. När du väl har börjat mata förvildade katter i en viss timme på dagen, försök göra det på samma tid varje dag. Det är viktigt att etablera en utfodring timme så att förvildade katter vänja sig vid dem och bli beroende av de livsmedel som du tillhandahåller. Under svåra väderförhållanden, ger lådor till skydd av förvildade katter.
  • Hitta en veterinär som erbjuder låga program kostnad neutrum speciellt för förvildade katter. Det är därför det är viktigt att få förbindelse med organisationer djurskötsel att få remisser från dem. Också se till att katterna är försedda med de nödvändiga vaccin som de behöver.
  • Efter upprättandet av kolonin, måste du lära dig om hur man underhåller dem. Fortsätt att fånga, sterilisera, vaccinera, och släppa dem tills hela kolonin behandlas bland annat de nya medlemmar som kommer att delta i det.
  • Det kommer att vara till hjälp för att hålla ett register över dina förvildade katter att hålla koll med sina vaccinationer och andra läkemedel.
Hur ta hand om en vild katt koloni. Det är ett måste att du vet de styrande regelverk i ditt område när det gäller djur kontroll.
Hur ta hand om en vild katt koloni. Det är ett måste att du vet de styrande regelverk i ditt område när det gäller djur kontroll.

Att ta hand om en vild katt koloni är humant sätt att ta itu med den växande befolkningen av vilda katter. Och om du valt att vara en vaktmästare på en vild katt koloni, måste du inse att från det att du anta dem, kommer de att börja beroende på dig. Så vara en ansvarig vaktmästare.