E2z

Hur ta hand om en katt i kallt väder

När du börjar känna kalla vindar på vintern

När du börjar känna kalla vindar vintern, är det dags att begränsa din katts plundringståg utanför huset. Vintern är inte en vänlig säsong för katter även med skyddande päls. Långvarig exponering för kyla och blöta vädret kan orsaka hypotermi hos katter. Svår hypotermi kan då leda till döden.

Katt vård under kallt väder innebär följande:

Hur ta hand om en katt i kallt väder. Hålla din katt inomhus.
Hur ta hand om en katt i kallt väder. Hålla din katt inomhus.
 1. Hålla din katt inomhus. Låt henne endast när det behövs. Se till att hon är inomhus innan du slår in på natten.
 2. Att ge en lämplig säng. Din katt kommer att behöva en tjock och mjuk säng att sova på det är från golvet. Annars placera extra kartonger på golvet under kattens säng. Placeringen av sängen bör vara i ett varmt rum utan externa utkast.
 3. Öka sin proteinintag. Protein gör kattens päls frisk och tjock. Leta efter mat och godsaker som är proteinrika.
 4. Komplettering hennes kost. Spetsa din katts päls genom att lägga essentiella fettsyror till hennes mat. Denna typ av fett hjälper till att göra din katts päls att växa tjockare. Fiskoljor är en träff med katter. Du kan också lägga till soja, raps eller safflorolja och smör till hennes dagliga kost. Också ge henne extra vitamin E och B-komplex. Dessa hjälper att öka sin motståndskraft mot förkylningar.
 5. Torkning din katts päls när det är vått. Om du upptäcker att din katts päls, av någon anledning, är våt, torka henne omedelbart.
 6. Att vara varsam med äldre katter eller de med medicinska frågor. Dessa katter har en svårare tid under vintermånaderna. Var extra försiktig med dem när du hanterar dem. Vara på sin vakt när de hoppar upp möbler och gå i trappor.
 7. Placera en skärm framför den öppna spisen. Katter älskar att bo där det är varmt. Men om din katt håller för nära den öppna spisen, kan het aska och gnistor slå henne päls. Rök som kommer från rytande brand kan orsaka andningsproblem och värmen kan torka hennes hud.
 8. Hålla din katt varm när du kör till veterinären. Du kan placera en varmvatten väska eller flaska insvept i en handduk i hennes bärare att hålla henne varm. Täck transportören dörr att blockera utanför utkast från att komma in

Hypotermi uppstår på grund av intensiv kyla orsakar kroppens temperatur att sjunka under det normala. Några tecken på hypotermi hos katter är:

 • Överdriven frossa
 • Långsam rörelse eller slöhet
 • Ytlig andning
 • Låg höra ränta
 • Body svaghet
 • Stela muskler
 • Svarar på dig eller andra stimuli
 • Tecken på depression

När hypotermi sätter in

När du börjar känna kalla vindar på vintern. Att ge en lämplig säng.
När du börjar känna kalla vindar på vintern. Att ge en lämplig säng.

När hypotermi sätter in, kommer hennes kroppens vitala organ inte kan fungera korrekt. Ta henne till veterinären på en gång. Om detta inte är möjligt, linda henne i varma handdukar och flytta din katt till ett varmt rum. Använd en hårtork på lägsta inställningen för att värma henne. Håll torktumlaren på ett säkert avstånd för att undvika att bränna hennes kropp. Värm alltid din katt långsamt eftersom en plötslig förändring av temperaturen är skadligt för henne också.

Frostbite kan också hända katter. Vissa delar av hennes kropp kan påverkas vilket hennes vävnader att frysa. Detta kräver omedelbar läkarvård. Aldrig gnugga det drabbade området för att inte orsaka någon vävnadsskada.

Ta hand om din katt under vintersäsongen tar extra ansträngning från din sida. Håll henne inomhus hela tiden och föra henne utanför endast vid behov. Med dessa tips, det finns ingen anledning till varför du och din katt inte kan njuta av den vackra vintermånaderna.