E2z

Hur man väljer en brittisk korthår

Den brittiska korthår är en underbar och kärleksfull kattras som gör ett bra husdjur. De kräver inte specialiserad grooming och är lätta att sköta, även om de är ganska ovanliga, så du kan behöva köpa din Brittiskt korthår direkt från en uppfödare. Här är hur man väljer en brittisk korthår:

Hur man väljer en brittisk korthår. Förstå rasens temperament.
Hur man väljer en brittisk korthår. Förstå rasens temperament.
  1. Förstå rasens temperament. Kontrollera först att den brittiska korthår skulle passa in med din familj. Den brittiska korthår är relativt reserverad jämfört med andra sällskapsdjur raser. De är tillgivna, men inte alltför krävande för din uppmärksamhet. Den brittiska Shorthairen är mycket easygoing, och kan vara lekfull men är vanligtvis inte destruktiva om de lämnas ensamma. De får oftast bra överens med barn och andra husdjur.
  2. Begå till rasens behov. Den brittiska korthår Rasen har kort hår som inte trasslar eller matta lätt, vilket gör det till ett bra val för dem som inte vill ha en high-underhåll rasen. Pälsen bör borstas varje vecka. Inte fritt mata en brittiska Shorthair katt, eftersom de är benägna till fetma.
  3. Vet dina alternativ. Även en brittisk korthår kan dyka upp i ett härbärge eller räddning från gång till gång, om du har ditt hjärta inställt på en renrasig Brittiskt korthår, kommer du förmodligen att köpa en från en uppfödare. Detta kommer vanligtvis kör du ca 150€ till 375€. Vill du en fullvuxen katt eller en kattunge? Eftersom denna ras är inte ofta hittas i skyddsrum, kan du ha svårt att hitta en vuxen Brittiskt korthår om du inte kan hitta en ägare inte kan ta hand om sina husdjur längre. De flesta uppfödare har bara kattungar till salu. Se till att kattungen är något yngre än 12 veckor. Före denna tid, är de inte redo att lämna sin mamma, även om vissa skrupelfria uppfödare kommer att separera kattungar så unga som fem veckor. Om du planerar att visa din katt, se till att du ber om en show-kvalitet brittisk korthår, inte husdjur kvalitet.
  4. Välj en uppfödare. Köp inte en brittisk korthår från en djuraffär. Istället Välj en uppfödare som är aktiva i katten samhället. Se till att uppfödaren du är seriös. De bör vara öppen för frågor och bör verkar bry sig om katterna, inte bara om pengar. Aldrig köpa en katt utan ett kontrakt från en uppfödare.
  5. Fråga om hygienkrav. Uppfödaren du väljer bör garantera att din Brittiskt korthår katt inte har felin leukemi (FeLV) eller felint immunbristvirus (FIV). Få en hälso-garanti skriftligen från uppfödaren.
  6. Inspektera katten. Plocka upp katten eller kattungen du funderar. Var försiktig med alla uppfödare som inte låter dig hålla katten innan köp. Kontrollera om god muskeltonus. Den brittiska korthår kropp är rundad och robust. Huvudet skall vara runda med knubbiga kinder. Inspektera ögonen (inga utsläpp, stor, rund och kopparfärgad), öronen (ren och rosa inuti) och huden (ingen torr, flagnande, eller kala fläckar.) Katten ska se friska övergripande, utan nysningar eller sniffling. Se upp för loppor eller flea smuts, som ser ut som svarta fläckar av smuts.
  7. Första veterinär besök. Före införandet katten till resten av din familj, särskilt om du redan har andra katter, ta katten till en veterinär checkup. Detta kommer att säkerställa att din katt är frisk nog att ta med hem, och fånga några frågor så att de kan behandlas skyndsamt.

Brittiskt korthår katter göra stor sällskapsdjur. Med bara lite forskning om uppfödaren, och en grundlig inspektion för att vara säker på att kattungen du väljer är frisk, kan du vara säker på att din Brittiskt korthår får ett långt och lyckligt liv med din familj.