E2z

Hur man ställer in ett terrarium för en leguan

Leguaner är onekligen bra husdjur att överväga

Leguaner är onekligen bra husdjur att överväga. Men om du inte vet hur man ger dem rätt hem, måste du inte okänslig nog att ta en själv. Men om du verkligen vill ta hem en leguan som husdjur, måste du tillåta dig själv att lära sig om hur du kan ställa in ett terrarium för din egen husdjur leguan.

Som ni vet är det mycket viktigt att du ger ditt husdjur ett bra hem för att garantera hans säkerhet hela tiden. Därför, här är de saker du måste göra för att du ska skapa en perfekt bostad för din leguan:

Hur man ställer in ett terrarium för en leguan. Skaffa en bra storlek terrarium.
Hur man ställer in ett terrarium för en leguan. Skaffa en bra storlek terrarium.

Skaffa en bra storlek terrarium. Leguaner alltid kommer att föredra att placeras i en öppen tank där de kan fortfarande ha utrymme att ge dem god komfort. Därför är den idealiska tanken storlek för din leguan är terrarium cirka 40 till 50 liter kapacitet. Det kan vara lite mindre eller större beroende på storleken på ditt husdjur. Därför analysera storleken på ditt husdjur och avgöra om de kan röra sig fritt och bekvämt i den typ av tank du kommer att köpa honom.

Installera ett ljus i terrariet. Ljuset är mycket viktigt i livet för leguaner. För en ger UVB-ljus eller dagsljus dem kalcium för deras ben. Utan exponering för en sådan typ av ljus, kan det leda till skelettsjukdomar eller tom döden. Därför se till att du installerar en dag ljus bara 12 till 18 inches från terrariet. Utöver detta dagsljus, måste du också installera en härledd rött ljus, som behövs av ditt husdjur under natten.

Ställ in temperaturen i terrariet. Ditt husdjur har ingen chans att veta hur man ska kontrollera sin egen kroppstemperatur. Därför är det ett måste för dig att ge honom ett terrarium som är tillräckligt varmt. Du kan göra detta genom att använda keramiska värmare, glödlampor eller bur värmedynor för att höja temperaturen inuti. Man kan använda en termometer för att kontrollera temperaturen i tanken. Kom ihåg att temperaturen under dagen måste vara i närheten av 85 grader, medan den måste vara omkring 75 grader under natten.

Leguaner är onekligen bra husdjur att överväga. Installera ett ljus i terrariet.
Leguaner är onekligen bra husdjur att överväga. Installera ett ljus i terrariet.

Förbered ett bra utbud av mat och vatten. Det är viktigt att terrariet har en hela dagen försörjning av färskvatten. Dessutom får du inte glömma att erbjuda ditt husdjur livsmedel såsom grönsaker och frukter.

Lägg en bit logga in terrariet. Ditt husdjur kommer säkert att älska klättring och fastställande av stockar eller små plantor inuti terrariet. Detta ger honom en känsla av fortfarande utomhus. Därför, glöm inte denna viktiga tillägg i terrariet.

Alltid påminnas om att inrätta ett terrarium för ditt husdjur leguan kräver en hel del kunskap. I själva verket kommer det alltid upp till dig om din husdjur kommer ut för att vara en frisk i slutet. Så mycket som möjligt måste du börja ta väl hand om ditt husdjur leguan genom att ge honom ett bra hem hela tiden.