E2z

Hur man rengör katt urin upp

Låt oss inse det

Låt oss inse det. Oavsett hur söta och älskvärda katter är, kan deras urin vara bara otroligt illaluktande. Och det blir mer besvärande om de råkar kissa på din matta!

Här är några tips på hur du kan städa upp din katts urin.

Hur man rengör katt urin upp. Material som du behöver.
Hur man rengör katt urin upp. Material som du behöver.
 • Material som du behöver:
  • Rags
  • Vatten
  • Vinäger
  • Bakpulver
  • VÄTESUPEROXID
  • Flytande diskmedel
 • Blot upp så mycket av urin så snart som möjligt. När du ser pöl av urin, kör till närmaste trasa eller hushållspapper. Beroende på hur stor pöl är att du kan behöva en tjockare trasa. Använd ett par handskar för att skydda din hand och tofflor eller skor så du inte skulle trampa på den. Låt urinen smutta genom trasan tills du nästan inte kan inte få trasan blöt. Om du vet att det är en urin på din matta, men kan inte hitta den, kan du använda en svart ljus att hålla reda.
 • C reate en vinäger blandning. Ättika är en populär lösningsmedel som också är känd för att döda bakterier. I en liten behållare, kombinera 2 koppar varmt vatten och ¾ dl vinäger. Blanda väl. Häll en del av blandningen på fläcken. Låt det blöta mattan i 5 minuter. Oavsett om du arbetar med en gammal eller ny färg, är detta steg är mycket viktigt att göra.
 • Skapa en bakpulver blandning. I en separat behållare, blanda 1 msk bakpulver, 16 oz. av väteperoxid, och 1 tesked flytande diskmedel. Rör om med en plastsked. När bakpulver upplöses, överför lösningen i en sprayflaska. Spraya lite över urinen området, men inte skrubba den. Låt det lufttorka i 1 timme. Som väteperoxid kan ibland orsaka missfärgning, försök att placera en liten mängd lösning i ett litet område av mattan och observera om det kommer att ha viss effekt på mattan färg. Om den gör det, kan du välja att strö en generös mängd bakpulver i området i stället. Håll det där för ett par timmar.
 • Låt mattan torka helt. När mattan är helt torr från vinäger och bakpulver lösning, ta din dammsugare och använda den över mattan. Detta bör suga upp eventuellt kvarvarande bakpulver i området.

Nu kan du koppla av och njuta av en luktfri och goda-som-ny matta.

Om du har observerat att din katt har urinera på samma plats

Om du har observerat att din katt har urinera på samma plats, är det möjligt att din katt kan fortfarande känna lukten av urin från förr. Därför är det mycket viktigt att du rengör platsen så gott du kan så tidigt som möjligt. Om detta inte stoppar, häll mer bakpulver i området och låt det sitta där i 1 vecka innan du tar bort.

Fullvuxna katter brukar inte urinera inne i huset

Fullvuxna katter brukar inte urinera inne i huset. Om detta inte är ett vanligt beteende innan, kanske du vill kontakta din veterinär. Det är möjligt att din katt har några urinblåsan eller njursjukdom.