E2z

Hur man läser din katts svans rörelser

Har du någonsin undrat hur djur kommunicerar med människor utan att tala orden människa kan förstå? Djur, särskilt katter, använder sina svansar för att förmedla enkla budskap till människor. Din katt kanske berätta några saker som behöver din uppmärksamhet. Din katts svans berättar så mycket om vad det känner, och du behöver bara läsa vad det är din katt försöker berätta för dig. Hur berätta? Här är hur man berättar vad din katt säger:

Hur man läser din katts svans rörelser. Om du ser en huttrande svans.
Hur man läser din katts svans rörelser. Om du ser en huttrande svans.
  1. Om du ser en huttrande svans eller en svans som milt skakar, kan det betyda en mängd olika saker beroende på vilken del av svansen frossa. Om skakande delen är mer i slutet av svansen är det en signal om att din katt är irriterad eller om du är irriterande honom. Å andra sidan innebär en katt svans som frossa eller skakning på sin helhet att din katt är glada och är lycklig.
  2. Titta på din katts svans. Om det svischar fram och tillbaka väldigt snabbt, betyder det att han är på humör att jaga. Om du observerar honom verkligen nära, kommer du att märka att han kommer swish svansen ganska snabbt när han kollat dina Shoestrings eller som fjäder leksak eller kattmynta som du dinglande från ovan honom. Den snabba svischande av svansen är en egenskap som stora katter i naturen gör när den är på jakt. Domesticerade husdjur katter är efter alla ättlingar de mäktiga stora katterna i naturen.
  3. När din katt sover, tar sig tid att titta på svansen rörelser. Katter sover de flesta av sina morgonen och om du ser deras svansar vända upp och ner på golvet, betyder det att de drömmer om jakt eller de stalking något i sin dröm. Ibland tassar rycka. Det är en indikation på en viss jakt pågår i hans drömmar också.
  4. Lägg märke till att ibland din katt snedstreck hans svans och tillbaka snabbt? Om din katt är slashing svansen vilt på dig eller något annat, kan det bara betyda att han vill att du ska säkerhetskopiera. Han vill inte bli störd eller hans speltid med dig är över och han vill vara ifred. Du kan uppleva detta med riktigt dominerande katter. Ibland mindre dominerande katten svischar sällan svansen snabbt på allt. Så när din katt gör affärer, låt honom vara.
  5. En helt nöjd domesticerade katt har alltid svansen högt upp i luften som om han är stolt över att visa upp det. Din katt håller svansen upp höga betyder att han är lycklig hemma och bekväma. Det är ett definitivt bra tecken på god hälsa och goda relationer mellan dig och honom. Men om din katt har svansen ner eller håller den mellan bakbenen, kan det vara ett tecken på osäkerhet eller en ohälsosam känsla.
  6. Du kanske märker att när du sitter ner bekvämt på en stol, skulle din katt borsta sin kropp mot benen och svansen skulle svepa runt den? Det är den mest kärleksfulla gest din katt ger dig. Det betyder att han älskar dig och är perfekt nöjd med din vård.

Nästa gång din katt går förbi dig eller du ser honom slappa i vardagsrummet, stoppa och iaktta svansen. Om du ser honom ge dig "älska" ge honom mjuka smekningar. Din katt älskar att bli klappad!