E2z

Hur man kan stoppa en manlig katt från sprutning

Förvänta din katt att utveckla en mycket ful ovana

Förvänta din katt att utveckla en mycket ful ovana. När det börjar på jakt efter en partner, kommer det att spraya. Denna distinkta beteende gör att din katt att definiera och hävda sina respektive territorier. Det spelar ingen roll om din katt är en manlig eller en kvinnlig. Om det är domesticerade, har du verkligen göra något för att stoppa den från att spruta. Naturligtvis måste du oroa dig mer om din katt är män. En hankatt sprutar mycket.

Här är några sätt på hur du kan stoppa din katt från att spruta inne i ditt hem:

Hur man kan stoppa en manlig katt från sprutning. Ta din katt till veterinären.
Hur man kan stoppa en manlig katt från sprutning. Ta din katt till veterinären.
  • Ge din katt en fix. Tänk kastrering, särskilt om din favorit katt har en ökänd släng av sprutning överallt din plats. Observera att förfarandet är inte alltid tillförlitliga. Men generellt, när en katt är kastrerad, upphör sprutning problemet lätt.
  • Ta din katt till veterinären. Begär en professionell för att undersöka ditt husdjur. Be om en omfattande fysisk test. Han borde utesluta att din katts sprutning är inte en del av ett allvarligt hälsoproblem. Han bör avgöra om din katt inte har en urinvägsinfektion. Om ingenting är fel med din katt bör veterinären vara på väg att dela några tekniker för beteendemodifikation passar din katt följeslagare.
  • Rengör din katts kattlådan. Renlighet är mycket viktigt, speciellt om du tar hand om mer än en katt. Sedan sprutning väsentligen berör märkning ett territorium, kan din katt hamna slåss med varandra. Bortsett från att när du sin lilla låda dåligt underhållna, kan din katt sluta använda den. När det händer, är din katt kommer att spruta någon annanstans. Det kommer att bli en mardröm för dig.
    Det är också praktiskt att disciplinera din katt och uppmuntra det att följa en rutin. Träna din katt att få sin mat och vatten i angivna områden. Du bör också tillstånd att stanna en hel del i sin kattlådan.
  • Städa upp de sprutade områden. När din katt börjar spraya utanför dess kattlådan, sträva efter att städa upp i röran omedelbart. Eftersom din katt har markerat några fläckar, kan han spruta det igen, särskilt när det känns lite hotad. Även om du inte känna dess urin, din katt kan förmodligen. Det är fördelaktigt att förlita sig på rengöringsprodukter innehåller naturliga enzymer. Å andra sidan, lönar det sig att undvika rengöringsmedel med ammoniak innehåll.
  • Observera din katt. Om inget fortfarande tränar, överväga att titta på din katt under en tid. Observera vad som orsakar eller utlöser det att spraya. Är det eyeing annan katt utanför ditt hus? Är det rikta en housemate? Är det svårt för din katt att få andra kattens uppmärksamhet? Om så är fallet, kan din katt ha stressad.

Hitta sätt att ändra din katts fysiska miljö så att den enkelt kan ansluta till sin kompis. Det kan också hjälpa om du börjar spela med din favorit katt. Genom att ge honom särskild uppmärksamhet, kan du låta det slappna av. När din katt känns tryggare eftersom du är runt, det kommer att känna sig mindre hotade. Du kan förvänta dig det att sluta markera sitt territorium och sprutning predikament så småningom kan lösas.