E2z

Hur man hjälper barn att hantera förlusten av ett husdjur

Barn är roligt när det kommer till sorg

Barn är roligt när det kommer till sorg. Det kan se ut ungefär så här: "Ja, dog min hund Kan jag få en jordnötssmör och banan smörgås.?" Barn kan tyckas vara opåverkad av förlusten av ett husdjur, men de ofta uttrycka sina känslor men beteende och spela snarare än genom ord. Detta betyder inte att de inte sörjer, de är bara i sitt eget unika sätt. Nedan är några tips för att hjälpa barn att hantera förlusten av ett husdjur:

Hur man hjälper barn att hantera förlusten av ett husdjur. Att leva i ögonblicket.
Hur man hjälper barn att hantera förlusten av ett husdjur. Att leva i ögonblicket.
  1. Att leva i ögonblicket. Tänk på att barn lever i ögonblicket. Eftersom vi, som vuxna gör så lite att leva i nuet, glömmer vi verkligen vad detta innebär. Vad detta betyder är att ett barns akut känsla av observation inte försvinner under dödsprocess. Om, som en hund låg döende, förlorar hunden tarm kontroll kommer ett barn att märka och förmodligen säga något. Acceptera ett barns observationer av döden processen utan att döma eller skam honom.
  2. Det är bara naturligt. Vi antar ibland att känslorna kring döden överbelasta barn och så vi försöker skydda dem från att uppleva kaos. I själva verket, diskutera döden och även barn i ritualer kring döden är precis vad barn behöver för att hjälpa dem att hantera den. Det påminner mig lite om frågan om hur man diskutera sex med barn, vuxna är de som är konstigt om det, inte barn. Precis som barn är naturligt nyfikna på sin egen sexualitet, så de är naturligt nyfikna på cykler av liv och död.
  3. Blandade känslor. Många av de känslor som är blandade känslor för dig är ännu inte blandas för ditt barn. De har ännu inte lägga till lager av skuld, ånger, samvetskval, nostalgi, oändlighet som vi vuxna har en tendens att please på den ursprungliga känslan. Här är en kort illustration. Vår hund var en älskad medlem av vår familj. Men som alla familjemedlemmar hade han vissa egenskaper som var helt enkelt irriterande. Säg, hoppa upp på bordet för att scarf matrester. När vår hund dog, observerade min son som inte behöva ta itu med vår hund hoppa upp på bordet längre var en lättnad. Period. Han var inte sa att livet var bättre utan vår hund eller har en skuld resa över inte saknas vissa aspekter av vår hund. Han gjorde en enkel iakttagelse som inte har lager av andra känslor byggda över den att en liknande iakttagelse från mig kanske har inkluderat. Ditt barn kan väl gå igenom lager av känsla av att han nubb på den ursprungliga förlust, men om han inte har lagt dessa lager på ännu, du absolut inte behöver göra det för honom.
  4. Inkludera barn i ritualer kring döden. Under historiens gång har ritualer utvecklats kring döden för att hjälpa de levande att integrera döden i deras pågående liv. Om det inte finns någon ritual för barn att delta i, känner de att något större är på gång - och därmed få en stor dos av dramatik och känslor - utan att någon av den struktur som hjälper dem att integrera döden i deras liv. Ritualer behöver inte vara komplicerat: Gräv ett hål, be en bön, begrava hunden. Genom att erkänna död ett husdjur som en naturlig del av livscykeln, tar du bort weightiness att det annars skulle få.
  5. Kvittera döden. Kanske det värsta möjliga sak som du kan göra är att låta ett husdjur död gå utan att erkänna det. Jag påminns om en olycklig situation som jag bevittnade med egna ögon för många år sedan. Jag bodde granne med en familj med två barn. När jag trädgårdsarbete på min bakgård en dag slutade barnen med och berättade att deras husdjur hamster nyligen hade dött. Jag frågade dem om de hade begravt det, och de sa att deras föräldrar inte hade fått runt till det och hade lämnat djuret utanför bakdörren av huset. Nästa morgon, var deras husdjur hamster borta.

    Det var inte mycket jag kunde göra för de två barn utom att erkänna sin förlust, vilket jag gjorde. Jag kände att de berättade en granne om att kolla in deras egen känsla av att något inte var helt rätt med vad som hade hänt. Även om det är ett husdjur som de flesta människor klassificera som en gnagare, till ett barn, är hans husdjur en älskad varelse som han lär ta hand om. Var absolut säker på att du behandlar att PET död med värdighet den förtjänar.

  6. Regression. Om ditt barn uppvisar ett förändrat beteende från vad som är typiskt för det som är typiskt för ett yngre barn, kan detta vara ett av de tecken som han sörjer. Det finns många faktorer som avgör hur man förhandlar detta svar med barn, men om regression är på kort sikt (sex månader eller mindre) och inte extrema, är du förmodligen säkert att helt enkelt klippa honom lite slack som han lär sig att klara av livet minus hans älskade husdjur.