E2z

Hur man håller katter från räknare

"Hjälp, jag kan inte hålla min katt utanför min köksbänk!" Låter det bekant?

Katter utvecklar vanligen en förkärlek för ditt kök räknare på grund av tre grundläggande skäl:

  • Katter har en svaghet för klättring höjder och din disk ger en utmärkt dos av höjd för dem.
  • Köksbänken är varm och tröstande. Bortsett från temperaturen, tänk på alla de härliga dofter som kan virvlande runt ditt kök.
  • De läckra munsbitar av mat din katt kunde plocka upp då och då.

Det kan tyckas söta och gosiga som de söla i ditt kök räknare, men du bör inte tolerera detta från din katt för ett antal skäl:

Du kan förlora din mat. Du tittar bort bara för en sekund och BAM! Vad du än lagar mat kan vara i klorna på din kärleksfulla katt redan innan du får chansen att smaka den. Och kan du skylla din katt om det luktar och smakar gott? Dessutom kan din katt vara i fara för att plocka upp mat smulad som kan vara skadligt för det som kyckling eller fisk ben.

Päls som din viktigaste ingrediensen

Päls som din viktigaste ingrediensen. Med ditt husdjur förbjudet på köksbänken, mer eller mindre, är ditt kök vimlar sin päls. Och du vill inte att din maträtt, inte bara det bära bakterier, kan det vara mycket skadligt om någon i ditt hus är allergisk mot päls.

Kullar. När de täta köksbänken är det oundvikligt för dem att "spruta" eller lämna bitar av avföring, för att inte tala om smuts de kan redan bära på sina fötter. Eftersom detta utgör ett hot mot matförgiftning eller infektioner, detta är ett definitivt no-no.

Din katt kan brinna

Hur man håller katter från räknare. Päls som din viktigaste ingrediensen.
Hur man håller katter från räknare. Päls som din viktigaste ingrediensen.

Din katt kan bränna sig. Det är ett allmänt känt för alla att katter är nyfikna varelser. Och låta dem ligga kvar på ditt kök toppar utgör ett betydande hot mot dem, särskilt när du är matlagning eller kokande vatten eftersom det finns en enorm möjlighet som de kan skada sig själva med brännskador och skållning.

Nu när vi har konstaterat att katten är på ditt kök räknare är inte bra, hur ska vi få dem dit?

Här är några förslag:

Skär bärare av klättring

Skär bärare av klättring. Blockera alla möjliga ingångar eller utnyttjar de kunde använda för klättring köksbänken. Inget sätt att klättra, ingen katt på disken.

Håll din köksbänken fri från mat smulad. Om du regelbundet rengöra ditt kök från mat skrot till mindre anledning för din katt stanna där.

Spy din katt med vatten

Skär bärare av klättring. Spy din katt med vatten.
Skär bärare av klättring. Spy din katt med vatten.

Spy din katt med vatten. Även om inte ett mycket lämpligt alternativ eftersom de flesta djurägare tenderar att suga sina katter med det. En enkel spray av vatten bör vara tillräckligt för att shoo din katt av dina diskar.

Fäst tejp till dina bänkskivor. Katter hatar klibbiga material och göra detta skulle göra dem irriterade nog att hålla sig borta från ditt kök toppar.

Fällor. Eller mild straff som aluminiumfolie med vatten eller mus fällor som ligger på din bänk kan avskräcka din katt från disk surfing.

Om din katt är intelligent nog, kan du träna den för att undvika räknare surfa genom att ge honom straff om han gör och belönar om han inte gör det. Hursomhelst, bör du hålla din katt från kök toppar, videobandspelare eller mottagare skålen som de kan skada dig och ditt husdjur.