E2z

Hur man håller en katt ur en krubba

Många nya föräldrar är oroliga för möjligheten att deras katt klättrar in i barnets spjälsäng. Även om de flesta experter är överens om att det är osannolikt att ett husdjur katt skulle skada ett sovande spädbarn, är det ändå bäst att hålla din katt ur spjälsängen. Katter älskar att klättra och är väldigt nyfiken, men det finns fortfarande metoder du kan använda för att hålla din katt borta från spjälsängen. Här är hur man håller en katt ur en spjälsäng:

  1. Stäng dörren. Det mest idiotsäkra sättet att hålla katten ur spjälsängen är att hålla barnkammaren dörren stängd, speciellt när bebisen sover i spjälsäng. Om du vill hålla katten ut men måste kunna se och höra ditt barn, installera en skärm dörr på dörren till barnets rum.
  2. Täck spjälsängen. Använd en nettas spjälsäng tält över spjälsängen. Denna bör placeras på sängen i god tid före barnets ankomst. Detta sätt, om katten blir nyfiken och försöker klättra in, kommer de snart inse att det inte kan göras, men kommer inte att falla på ditt barn i processen. Innan bebisen anländer, kan du täcka även spjälsängen med en bit kartong, som kommer att hålla din katt från att upptäcka mjuka sängar inuti.
  3. Vakta insidan av spjälsängen. Medan bebisen är inte i den, placera dubbelhäftande tejp på en bit kartong ovanpå spjälsäng madrass. Katter hatar tejp, och kommer snabbt lära sig att undvika området. De hatar också att gå på aluminiumfolie. En annan strategi är att placera ballonger i den tomma spjälsängen, kattens klor dyker dessa ballonger, gör ett högt ljud som kommer att skrämma dig katten borta. Spraya madrassen lätt med en vatten och citronsaft blandningen, katter hatar lukten av citron.
  4. Vakta utsidan av spjälsängen. Placera ned tomma aluminiumburkar eller något annat som kommer att vara obehagligt för din katt att gå in på väg till spjälsängen. Om han inte kan komma till spjälsängen, då han inte kommer att klättra in.
  5. Ge katten en egen säng. Chansen finns, vill ha din katt att sova i barnets säng bara för att det är mjukt och bekvämt. Ge din katt sin egen säng så att han kommer att ha någonstans trevligt att sova det är allt hans eget.
Hur man håller en katt ur en krubba. Vakta insidan av spjälsängen.
Hur man håller en katt ur en krubba. Vakta insidan av spjälsängen.

Även om det är bäst att lära din katt att hålla sig borta från spjälsängen innan nya bebisen kommer, är det fullt möjligt att lära din katt efter förlossningen. Låt aldrig din katt sova i spjälsängen tills barnet kommer, det kommer att lära dem att de mjuka sängkläder i spjälsängen är en utmärkt tupplur plats. Istället hålla dem ur spjälsängen från det ögonblick du monterar det. På så sätt, när barnet anländer katten kommer att förstå att de inte är tillåtna i spjälsängen.