E2z

Hur man gör loppa schampo för katter

Katter är de perfekta husdjuren

Katter är de perfekta husdjur. De är gosig, mjuk och varm. De älskar bli klappad hela tiden och de är de mest välskötta husdjur så långt som husdjur är berörda. De krypa upp och sova för det mesta. Katter är självständiga. Men det betyder inte att de inte skulle behöva din hjälp med sin hälsa och hygien. Samma som hundar, kan katter fånga loppor också. Dessa critters avla på sin päls och orsaka deras hud för att blöda på grund av klåda. Dessa loppor förökar sig snabbt och helt enormt. En loppa kan lägga omkring 600 ägg och som kan vara ett problem för din katt. Du bör vara försiktig med att välja rätt produkt loppor schampo för din katt. För mycket hårda kemikalie kan vara skadliga för dem. Om du inte riktigt känner sig bekväma med att använda kommersiellt tillgängliga loppa schampo för din katt, kan du göra din egen. Detta gör att du är säker på att schampot du ska använda är säker för dina lurviga katt vän.

Hur man gör loppa schampo för katter. Katt schampo Skaffa en som är godkänd av din veterinär.
Hur man gör loppa schampo för katter. Katt schampo Skaffa en som är godkänd av din veterinär.

Vad du behöver är:

  • Katt schampo Skaffa en som är godkänd av din veterinär. Schampot bör utformas speciellt för katter. Använd inte någon schampo som inte gjordes för katter, det finns en enorm skillnad i hudens behov kattdjur och hunddjur.
  • En tsk torkad rosmarin
  • Eterisk olja av rosmarin
  • 1 pint varmt vatten. Var noga med att låta den svalna innan du fortsätter med den faktiska bad om din katt.

Här är stegen för att göra det milt men effektivt schampo kattloppa:

Katter är de perfekta husdjuren. Koka en liter vatten i en liten tekanna.
Katter är de perfekta husdjuren. Koka en liter vatten i en liten tekanna.
  1. Ta din katt schampo och släppa några droppar eterisk olja av rosmarin i flaskan. Sakta skaka schampo att blanda i oljan och ställ åt sidan.
  2. Koka en liter vatten i en liten tekanna. Släpp rosmarin i vattnet och det låter sjuda i några minuter. Potten ska täckas.
  3. Efter ett par minuter, dränera vattnet. Sätt vatten i en grund behållare och låt den svalna.
  4. Ge din katt ett bad. Var försiktig när du badar din katt, kanske han gillar inte det så mycket så mycket som en hund skulle. Katter är i allmänhet rena djur och de är inte så förtjust i vattnet. Använd oljade schampo för att tvätta din katt.
  5. Skölj av schampo grundligt. Se till att du inte använder kallt vatten för att skölja din katt. Varmt vatten fungerar upp ett bra lödder med schampo och det kommer också att mjuka upp hård smuts som kan finnas i kattens päls. Den viktigaste av med varmt vatten är din katt inte kommer att få frossa efter att han blir blöt.
  6. Efter sköljning din katt, ge honom en sista sköljning med pint Rosemary vatten skölj. Efter rosmarin sköljning, inte ge din katt en annan sköljning. Handduk honom torka och föna om så behövs.

Ge din katt vän ett bad är alltid nödvändigt, men överdriv inte. För mycket av schampo och andra loppor kemikaliekontroll kan tömma din dyrbara katt i sin naturliga hud fukt och olja. Det skulle göra din katt torr och han kan även klia mer. Du kan bada din katt en gång i veckan eller en gång varannan vecka.