E2z

Hur man gör en hemmagjord katt säng

Katter är varelser av komfort som gillar att sova så mycket som de kan. Även om de kan sova bekvämt i golvet, de älskar att bortskämd med sina alldeles egna mjuka sängar. Men kostar flesta katt bäddar säljs i djuraffärer idag lite dyrt så varför inte du är dina pengar och gör en själv?

Hur man gör en hemmagjord katt säng. Förbered material som behövs.
Hur man gör en hemmagjord katt säng. Förbered material som behövs.

Följ stegen och lära sig att göra en hemmagjord säng för din katt.

  • Förbered material som behövs. Det material du behöver är följande: en kartong, gamla kuddar eller sängkläder, tyg eller tyg, kontakta papper, en sax, en tjock nål och broderi tråd.
  • Välj en kartong. För att göra din hemgjorda katt säng, börja med att välja en kartong som är stor och robust nog att hålla din katt och ge den gott om utrymme att sträcka ut. Även katter har olika preferenser när det kommer till deras sömnvanor, storlek och komfort är två viktiga faktorer de alla överens om så se till att du ger din kisse en säng som erbjuder just detta.
  • Skydda lådan. Täck hela lådan med kontakt papper för att skydda den från smuts och fläckar. Det är bra kontakt papper är att de har självhäftande baksidor som gör dem lätta att sätta på. Vissa kontakt papper kommer också i dekorativa mönster så att du kan använda dem istället för att ge din katt säng en konstnärlig finish.
  • Gör en kudde. Få en gammal kudde som kommer att fungera som kudde för din kisse säng. Du kan också prova att använda gamla sängkläder som vadderade täcken eller filtar. Gör ett örngott ur tygstycke eller tyg genom att sy sina ändar tillsammans med en tjock nål och vissa brodertråd. Du kan använda någon typ av tyg som du vill men för hållbarhet, kanske du vill överväga att använda allergivänliga eller päls-resistenta tyger såsom ultra mocka eller Crypton. Du kan också överväga att lägga en dragkedja till ditt örngott för enkel tvätt i framtiden. Kom ihåg att katter föredrar att sova i en ren säng. För att hålla din katt intresserad av sin säng, måste du se till att det ständigt obefläckade annars kommer att leta efter en annan plats att sova på.
  • Placera dynan inuti lådan. Eftersom det kan vara svårt att uppmuntra din katt att sova i den nya sängen, kan du prova att sätta en kattmynta leksak inuti för att locka den att sova där.

Och där har du det

Och där har du det! När du har din katt säng klar för användning, hitta en bra plats för den. Börja med att ta reda på din katts favoritplats. Om din katt gillar att sova i ditt rum, sedan lägga den bredvid din säng. Om man spenderar sin eftermiddag tupplur i köket, sedan försöka sätta lådan där. Summan av kardemumman är, din katt vill sova någonstans som gör att det känns tryggt och säkert och som dess kärleksfulla herre, det är ditt jobb att se till att det känns så.