E2z

Hur man får en katt att sluta väsande

Har din katt väsa vid varje djur eller person att gå med

Har din katt väsa vid varje djur eller person att gå med? Väsande är ofta som ett tecken på aggression, men lika ofta är det faktiskt ett tecken på en fruktansvärd katt. Väsande är en av kattens naturliga instinkter i farliga eller skrämmande situationer, men det kan vara ganska irriterande för en djurägare. Här är hur man får en katt att sluta väsande:

  1. Förstå orsakerna. Vilka är din katts triggers? Har de bara väsa på hundar, eller vill de verkar väsa på allt som rör sig? Om din katt har endast ett fåtal triggers för väsande, försök att undvika dessa tillfällen för att få din katt att sluta väsande. Om din katt väser av många skäl, men du måste prova andra strategier.
  2. Kontroll konfrontationer. Katter kommer ofta väsa när de introduceras till nya husdjur i alltför snabbt av ett sätt. Istället, låt dem möta varandra på sina egna villkor, snarare än knuffande dem i samma rum tillsammans.
  3. Ge en säker plats. Din katt kan vara väsande eftersom de är rädda och verkar inte ha några bättre alternativ. Se till att din katt har en säker plats i ditt hem, till exempel ett tyst rum, där de kan gå att dölja. De kommer inte känner behov av att stanna kvar och väsa om de vet att de kan springa iväg och gömma sig.
  4. Hjälpa besökare att förstå din katt. Om din katt väser på nya besökare, kanske de vill inte hänga runt ditt hem. Innan besökarna får chansen att träffa din katt, varna dem om hans väsande. Säg besökarna inte göra ögonkontakt eller försöka närma sig eller röra din katt första gången de träffar honom. Istället, låt din katt värma upp dem när han är redo.
  5. Väsa tillbaka. Om din katt är väsande ur aggression snarare än av rädsla, väser tillbaka på honom. Curl tillbaka dina läppar och blåsa luft genom tänderna. Gör inte detta till katter som är väsande, eftersom de är rädda, vilket kommer bara skrämma dem mer.
  6. Ignorera väsande. Erkänner inte din katts väsande genom skriker på dem, spruta vatten på dem, eller någon annan metod som du brukar använda för att få din katt att sluta göra något. Detta kommer bara att göra väsande värre. Istället, låt inte det få en reaktion av dig.
  7. Distrahera din katt. Vill din katt att sluta väsande? Kasta dem en leksak. Din katt kan glömma situationen och stoppa väsande om du distrahera dem genom underhållande leksaker eller andra positiva uppmärksamhet.
Hur man får en katt att sluta väsande. Kontroll konfrontationer.
Hur man får en katt att sluta väsande. Kontroll konfrontationer.

Även katter kommer naturligtvis väsa från tid till annan, det finns ingen anledning din katt har att väsa vid varje rörligt objekt. För att få en katt att sluta väsande, räkna ut varför de väsa, kontrollera situationen, och låt inte deras väsande få någon reaktion från dig, eller du kommer att lära dem att väsande fungerar.