E2z

Hur man bygger en katt condo

En katt i lägenheten är möbler designade att fungera som ditt husdjur andra hem. Det är ett sätt att ge din katt med en plats han kan hävda som sin egen. Cat lägenheter finns i djuraffärer och stormarknader. Men de kan kosta en hel del att göra dem en lyx som du kanske inte ha råd för din katt. Om du vill ge din katt sitt eget husdjur i lägenheten, är det perfekta sättet att bygga en från grunden.

Hur man bygger en katt condo. Identifiera vanor din katt.
Hur man bygger en katt condo. Identifiera vanor din katt.

Här är de steg som du bör följa för att bygga en katt condo:

  • Identifiera vanor din katt. För att bygga en katt condo för dina lurviga lilla husdjur, är det klokt att först observera hans vanor. Ta del av de aktiviteter som din katt ofta gör. Om han är förtjust i att skrapa dina möbler, då vet du att din katt lägenhet behöver en klösbräda. Om din katt tillbringar det mesta av sin tid curling i dina kuddar, då vet du att katten lägenhet behöver en plats där han kan lata och sova hela dagen. Om din katt gillar att klättra höga platser, bör din katt lägenhet vara längre än de flesta av dina möbler.
  • Designa katten lägenhet. Efter att ha funnit ut vanor din katt, kommer ditt nästa steg är att utforma katten lägenhet. Med hjälp av dina observationer, designa katten lägenhet efter ditt husdjur vanor. Försök att rymma alla aktiviteter han vill ägna sig åt, för att bygga en katt condo han kommer verkligen njuta. Om du är öppen för möjligheten att ha mer än en katt, se till att den design som du gör kommer att rymma katterna du kan förvärva i framtiden.
  • Bygg katten lägenhet. Efter avslutad din design, tilldela en fri tid att bygga katten lägenhet. Du kan be för din familj eller kompis hjälp om du inte är skicklig i snickeri. Alltid se till att testa kanterna för att se om det finns utskjutande spikar som kan skada din katt. Efter bygga condo, måla och dekorera den enligt dina önskemål. Se till att rådfråga din design när du är klar condo att se om du missat något. Om du vill göra ytterligare ändringar i utformningen av lägenheten, eller om du har nya idéer som du vill prova, är nu en bra tid att göra sista handen och sista minuten ändringar på lägenheten.
  • Lägg till din personliga touch. När du är klar att bygga katten lägenhet, allt du behöver göra lägga till din personliga touch. Lägg ut några kuddar där din katt kan lättjefullt krypa ihop och sova. Om din katt har en särskild kudde i ditt hus, kan du behöva placera den i katten lägenhet också, i syfte att lura honom till att stanna och vänja sig sin nya plats. Sätt några små leksaker som din katt kan njuta av. Att sätta hans favorit saker i katten lägenhet är en bra idé av tillstånd honom att stanna i katten lägenhet hela tiden.

Bygga en katt condo är ett sätt att visa din katt hur mycket du bryr dig om honom. Det finns inga gränser för design och nya funktioner som du kan placera i katten lägenhet. Om du följer dessa steg kan du se till att din katt kommer att ha en mycket bekväm plats att tillbringa sin växande dagar.