E2z

Hur komma ut till familj och vänner

En av de största strider som homofile, lesbiska och transpersoner personer måste möta kommer ut till sin familj och vänner. Naturligtvis, kan deras förmåga eller oförmåga (i vissa fall) för att komma ut till sin familj beror på ett antal faktorer.

Om de är i ett socialt acceptera familj

Om de är i ett socialt acceptera familj, kan de komma ut så fort de inser och accepterar att det är som de är. Men om deras familj inte är så accepterar, kan det få dem att dölja den sidan av sig själva när de inte ska behöva. De bör tillåtas att vara som de är.

Kommer ut till vänner, kan människor på arbetsplatsen och alla andra i ditt liv bli svårt eftersom du aldrig vet vilken reaktion du får. Vissa människor kommer att acceptera och andra kommer att känna ljög för att de gjorde misstaget att automatiskt förutsatt att du var raka.

Oavsett sina känslor, kan detta göra det mycket svårt för en person att komma ut till folk att de bryr sig om att de kan vara rädda för att deras nära och kära plötsligt kommer att driva bort dem eller inte acceptera dem.

Men med lite eftertanke, kanske du kan komma ut framgångsrikt och undvika åtminstone några av de nervpåfrestande känslor som uppstår när du gör beslutet att berätta de människor du älskar mest att du är homosexuell (eller lesbisk eller transpersoner ).

 1. Planera i förväg. Om du inte är 100% säker på vad din familj eller vänner kommer att säga, så ska du alltid förbereda vad du ska säga i förväg. Om de människor du berättar älskar dig, då är chansen att de kommer att vill att du ska vara lycklig. Visa dem genom dina ord att detta är vad du behöver för att vara lycklig.
  Hur komma ut till familj och vänner. Bestäm hur du ska berätta för dem.
  Hur komma ut till familj och vänner. Bestäm hur du ska berätta för dem.

  När de ser detta, kan de vara benägna att betrakta deras svar innan du säger något de kommer att ångra senare.

 2. Bestäm hur du ska berätta för dem. Du kanske tänker att du bara kommer att behöva sitta alla ner och berätta. Emellertid är detta inte nödvändigtvis fallet. Du kan ta saker så snabbt eller långsamt som du behöver för att känna sig bekväma. Dessutom behöver du inte tala om för alla på en gång.

  Du kan välja att tala om för personen du vet kommer att ta nyheterna bäst och sedan gå därifrån. Du kanske tror att berätta för alla du älskar mest i en tid och plats kommer att vara lättast. Arbeta med allt som kommer att vara enklast för dig. Det måste vara ditt beslut eftersom det är ditt liv.

  Om de är i ett socialt acceptera familj. Personligen eller inte?
  Om de är i ett socialt acceptera familj. Personligen eller inte?
 3. Personligen eller inte? Det finns många utmärkta sätt att komma ut till människor. Du behöver inte berätta för någon personligen om du inte känner som är rätt för dig. Säger någon ansikte mot ansikte kan vara svårt eftersom de slänga ut allt som kommer att tänka på. Detta kan ta upp några ganska sårande saker. Om du inte kan hantera tanken på en person som säger saker som allvarligt kan skada din vänskap eller förhållande, bör du överväga andra metoder för att komma ut till dem.

  Ett sätt som kan ge en ångerperiod är genom att skriva ett brev

  Ett sätt som kan ge en ångerperiod är genom att skriva ett brev. Om du skickar en person ett brev, du kommer att ha tid att verkligen tänka på vad du vill säga. Detta kommer också att ge dem tid att tänka på deras reaktion mer än de skulle om de hade att omedelbart reagera. Om de är chockade, de har tid att låta nyheterna sjunka in innan de ger dig ett samtal eller försök att tala till er. Oavsett om du väljer att berätta för dem personligen eller inte är ditt val, men det är ett alternativ som du har och bör använda om du vill.

 4. Ihåg varför du gör det här. Många människor kämpar med tanken att komma ut. Vissa hamnar aldrig upp tala om för folk sanningen om hans eller hennes livsstil. Det är viktigt att komma ihåg att du har lika mycket rätt att vara en homosexuell som heterosexuell måste hetero.

  Du tala om för folk att du inte ska skämmas över vem du är. Det kan vara svårt och du kan förlora några vänner, men du bör vara stolt över dig själv för att gå igenom det.

 5. Vet att du inte behöver berätta för alla. Kommer ut är spännande och skrämmande på samma gång. Vissa människor är bekväma nog de vill ropa ut det från hustaken. Vissa människor misstag denna stolthet med arrogans, men det är deras missuppfattning inte din. Andra människor vill bara berätta ett fåtal personer. Det är också okej. Du behöver inte berätta för någon om du inte vill.

  Att komma ut är ett personligt val

  Att komma ut är ett personligt val. Om du känner att du måste berätta för någon även om du inte vill, bör du ge inte efter för sådana påtryckningar. Den kommer ut processen är svårt nog utan att lägga stress att tro att du har inget val. Du gör! Ingen behöver veta, men du, din partner, och någon annan du väljer att berätta.

 6. Var beredd på att ta ett steg tillbaka för ett par dagar eller veckor. Din familj, vänner och kollegor kan vara chockad. Ge dem tid att bearbeta exakt vad du har sagt dem. Även om homosexualitet talas om mycket mer än 20 år sedan, är det fortfarande ett tabubelagt ämne i vissa kretsar. Försök att ignorera sina första reaktioner, särskilt om de är negativa. Ofta kommer folk slänga ut den första som kommer att tänka på utan tänkte till dig eller dina känslor. Försök att inte bli kränkt på grund efter att de har haft lite tid att bearbeta denna information kan de be om ursäkt och försöka visa deras acceptans eller tolerans.
 7. Hitta stöd från lokala grupper. Beroende på var du bor, kan du ha tillgång till lokala stödgrupper. Många högskolor har campus program som öppnar sina dörrar för homosexuella, bisexuella och transpersoner (HBT) personer. Dessa program tillåter ofta icke-studenter att delta i begränsad omfattning. Om du inte är i college, bör du fortfarande kunna gå till sina möten och evenemang. Du kan också hitta resurser i din stad eller ort om de har en kvinnas Center Teen Center eller en annan typ av Resurscenter. Att hitta rätt grupp beror helt på var du bor.

  Om du har kommit ut till din familj (eller planerar att)

  Om du har kommit ut till din familj (eller planerar att), då du kanske vill ge dina familjemedlemmar en föräldrar, familjer och vänner lesbiska och homofile (pFLAG) broschyr. Många homofile och lesbiska kommer att innehålla en broschyr eller URL-länk till pFLAG när de kommer ut, så deras familjemedlemmar faktiskt har en plats de kan gå för stöd eller om de har frågor. Många gånger, öppnar bara nämna pFLAG upp en stor aveny för kommunikation. Det visar dina föräldrar, syskon och vänner du bryr dig om dem. Vid pFLAG kan de få det stöd de behöver från människor som är i deras skor och du kan få förståelse du hoppades att de alltid skulle ge.

Kommer ut är inte lätt

Kommer ut är inte lätt. I själva verket kan det vara det svåraste du någonsin kommer att göra. Kom ihåg att vara positiv. Håll hakan upp. Du ska vara stolt över dig själv för att komma ut och stolta över att vara homosexuell, lesbisk eller transpersoner. Det är en del av vem du är och ingen har rätt att säga att du har fel. Men om vissa människor inte är villiga att acceptera dig, då de verkligen inte har ditt bästa för ögonen.

Du måste göra valet att vara runt deras negativitet eller förlora någon du trodde var din familj eller vän, oavsett vad. Detta är den svåraste delen av den kommande ut-processen, men i slutändan bör beslutet vara vad som är bäst för dig, och ingen annan ska ha något att säga i vad du bestämmer dig.