E2z

Hur kattlådan träna din katt: katt potträning

Få tips för att träna en katt att använda kattlådan

Från en ålder av cirka fyra veckor, kattungar vet att söka mjukt, torrt material som att "göra sin grej." Gräva, eliminera och täcker upp bevis, så att säga, är alla instinktiva katt beteenden som inte behöver läras. Allt som behövs är en torr och bekväm smuts-substitut.

Hur kattlådan träna din katt: katt potträning. Placeringen av kattsand lådor är nyckeln.
Hur kattlådan träna din katt: katt potträning. Placeringen av kattsand lådor är nyckeln.

Du måste lära din katt var du hittar kattlådan, och se till att rutan och dess innehåll hålls rena. Katt potträning kan ta tid så ha tålamod med din kisse. Tänk på följande saker i åtanke när du ställer in läget kattlådan och tillgång.

  1. Placeringen av kattsand lådor är nyckeln. Även om du kommer förmodligen vill behålla kattlådan i en låg-trafik, ur vägen plats, behöver din katt eller kattunge att känna sig bekväm med platsen också. Försök att ge en varm och torr plats, fri från bullriga apparater. Katter gillar också att repa i ytterkanten av lådan, så ett kast matta eller ens gamla tidningar (ändras ofta) kommer att lägga till deras komfort nivå.
  2. En annan sak att tänka på är att katter i allmänhet inte gillar att använda kattlådan på samma plats där deras mat och vatten är. Hålla sin mat och rätter vatten på en annan plats.
  3. När du har valt plats rutan eller facket, visa din katt där det är. Plocka upp dem och placera dem försiktigt i den. De kanske inte behöver använda den direkt, men de kommer troligen gräva runt lite och få en känsla för boxen. Om de hoppar omedelbart, försök igen om en timme eller två.
  4. Om din kattunge har problem att hitta eller använda kattlådan, flytta det till ett område där de kan se det hela tiden. När de slutar spela och börja sniffa eller skrapa på golvet, försiktigt placera dem i lådan. Ge dem beröm och uppmärksamhet när de framgångsrikt använder lådan.
  5. Om du har placerat kattlådan i källaren eller en övre nivå av ditt hem, kan en kattunge inte kan hitta det på egen hand. Detta gäller även om du har flyttat till ett nytt hem - även en äldre katt kan ha svårt i början. Börja med kattlådan i en mer uppenbar plats, och sakta flytta den, lite varje dag, tills den hamnar på den plats du vill behålla den.
  6. Häll ca 2-3 inches av strö i boxen, och hålla den på denna nivå. Mer är inte alltid bättre, och mindre kanske inte känns som bekväma för din katt. Kullen måste rengöras ofta, som en illaluktande ruta vara stötande för en katt och de kommer att hitta en annan plats att gå.
  7. Saker som täcker kattlådan, foder, pulver för att förbättra doften av kullen och andra produkter är upp till dig och din katt. Om du börjar använda en av dessa saker och din katt slutar använda kattlådan, vet du exakt vad problemet är. Sluta använda det nya objektet, och din katt kommer sannolikt att återgå till rutan.
  8. Vid rengöring av kattlådan, använd inte starka illaluktande rengöringsmedel eller kemikalier. Blekmedel, vinäger och stark furu eller citron dofter kommer att avskräcka katten från att använda den.
  9. Om din katt eller kattunge plötsligt slutar använda kattlådan och du inte har ändrat eller lagt något, och lådan är ren och fri från hårda lukter, ta din katt till veterinären så fort som möjligt.

Nu vet du hur man gör utbildningen katt toalett. När ditt husdjur kläm på att hitta kattlådan och använda den, bör de ha denna färdighet för livet. Det är bara synd att de inte kan rengöra det själv!