E2z

Hur kan man förhindra maskar hos katter

Maskar i ditt husdjur katt är farliga för ditt djurs hälsa och för din familj också. Det är behandlingsbar, även om det kan ta flera perioder av behandling innan problemet elimineras. Bandmaskar, rundmaskar, hakmask och piskmask är några av de vanligaste katt parasiter. Det bästa tillvägagångssättet är att förhindra ett angrepp. Här är vad du kan göra,

  1. Håll dig katten ren. Katter rent generellt själva, men se till att den är fri från löss och fästingar. Du kan även ta dig katten som ska tränas.
  2. Regelbundet rengöra och desinficera kitty kattlådan. Låt inte den gamla kattsand sitta i flera dagar när du vet att det behöver förändras. Maskar trivs i avföring och urin så det är bäst att bli av med det direkt. Innan du lägger till ny kull, tvätta låda eller bin med varmt tvålvatten och sanera ordentligt. Dessutom, om du har en gård, hålla området rent eftersom katter också kan få maskar från avföring och urin på marken.
  3. Ta din katt till veterinären regelbundet för hälsokontroller. En fysisk undersökning av din katt bör göras. Fekala prover kan också testas. Om du har andra djur, är det bäst att kontrollera dem också, för att undvika korskontaminering.
  4. Träna din bil inte att jaga gnagare och fåglar, eftersom detta är ett vanligt sätt för en parasitangreppen att börja. Gör din katt äter kokt eller fryst fisk i stället.
  5. Kolla efter tecken på mask angrepp. Kontrollera anus av din katt för att se om det finns några bandmaskar. Om du märker att det finns förändringar i disposition av katten, eller ditt husdjur är att förlora vikt trots en adekvat diet, rådfråga din veterinär.
  6. Håll dina husdjur inomhus. Det kommer att hjälpa till att hålla din katt ren, men också hålla det borta från jord och smuts och andra ställen där det kan plocka upp en katt angrepp.
  7. Avmaska din katt. Du kan också ge din katt månatliga mediciner för att hålla maskar borta. Om du har en dräktig katt, kan det passera på maskar till deras nyfödda kattungen genom omvårdnad. Avmaska mamma katt efter det föder och hålla ungarna borta från sin mamma för ett par dagar, eller tills veterinären ger klartecken signalen.
  8. Håll din katt frisk. Förse den med en bra balanserad och näringsrik kost och ge det några flera vitaminer. Detta kommer att öka din katt övergripande immunitet att avvärja infektioner och andra sjukdomar.

Håll din katt borta från andra djur

Håll din katt borta från andra djur. Det är inte klokt att ditt husdjur katt associerar med andra grannskapet katter och hundar för att minska risken för infektion. Worms är mycket smittsam så det är bäst att isolera ditt husdjur ifall den diagnostiseras med maskar. Håll barnen borta från katten under behandlingstiden.

Hur kan man förhindra maskar hos katter. Håll dig katten ren.
Hur kan man förhindra maskar hos katter. Håll dig katten ren.

Efter hantering ditt husdjur, se till att du skyddar dig själv och tvätta händerna noggrant med tvål och varmt vatten.