E2z

Hur att straffa en katt för att kissa på mattan

Även husdjur i allmänhet är riktigt trevligt att ha runt (studier visar att många hälsofördelar kommer med att äga husdjur), det finns en särskilt otäck sak du skulle behöva ta itu med som ett sällskapsdjur ägare: pet bajs och urin. Om din katt har kissat på mattan en för många gånger, här är några sätt att straffa din katt och ta itu med situationen:

  1. Försök att ta reda på om din katt har ett medicinskt tillstånd. Katter normalt inte kissa utanför deras kattlådan och en stor anledning till att de gör är att kan lida av urinvägsinfektion, lever-eller njurproblem, eller någon typ av medicinsk åkomma . Har hon checkat ut av hennes veterinär, eftersom dessa infektioner kan visa sig vara ödesdigert för din katt.
  2. Kontrollera om din katts kattlådan är gynnsamt för sitt företag. Katter är naturligtvis mycket ren och petiga varelser, och de kommer att vägra att göra sin verksamhet i sin låda om den inte sköts på rätt sätt. Det är därför det är mycket viktigt att du rensar sin kattlådan varje slutet av dagen. Du kanske också vill ändra kattsand, vissa katter är mycket känsliga om grovkorniga kull, så du gör klokt i att byta varumärke till ljus och finkornig sorter. Många katter kommer också vägra att dela sin låda med andra katter, så du bör ge många olika delar i hela huset.
  3. Disciplin din katt försiktigt. Om du fånga henne kissa utanför hennes låda, bara plocka upp henne försiktigt och placera henne i kattlådan. Gör detta konsekvent och hon skulle få din punkt. Du kan också arbeta med principen om beteende modifiering. Du bör ge din katt lite godis varje gång hon framgångsrikt pees eller defecates i hennes kattlådan. Och om du tycker att du verkligen behöver påminna din katt att inte göra sin verksamhet utanför sin kattlåda, kan du spraya henne med en vattenpistol när du fånga henne på lagen. Bara vara säker på att aldrig slå henne i ansiktet, och bara använda en gles mängd vatten.
  4. Gör peeing platsen obehagligt att din katt. Katter kissa ofta på samma matta fläck hela tiden, så du bör göra denna plats obehagligt för henne. Placera en skål med ättika nära den platsen (de hatar lukten) eller aluminiumfolie över den (de hatar känslan av aluminiumfolie). Du kan också göra en hel del buller (genom att klappa händerna och stampa fötterna) medan hon gör sitt företag på mattan, och hon skulle lära sig att undvika detta experiment genom att göra sitt företag tillbaka på sin kattlådan.

Där har du det

Hur att straffa en katt för att kissa på mattan. Försök att ta reda på om din katt har ett medicinskt tillstånd.
Hur att straffa en katt för att kissa på mattan. Försök att ta reda på om din katt har ett medicinskt tillstånd.

Där har ni det! Dessa är bara några sätt att hantera din katt kissar på mattan. Kom bara ihåg, innan du straffa din katt, är det mycket viktigt att du kommer till den verkliga roten och orsakerna till detta problem uppstår i första hand. Om du åtgärda problemet först, är chansen, du skulle inte behöva straffa din katt trots allt. Lycka till, och hoppas att detta hjälpte dig!