E2z

Gör möbler katt träd: torn, klösbräda och sängar katt

Bygg en lekplats för ditt husdjur katt

Katt möbler kan vara bra för ditt hem, särskilt om du har flera katter. Tyvärr köper många människor inte det på grund av kostnaden. Även om det är underbart att ha en plats för din katt att spela, abborre och klo utan att oroa dem förstöra några av dina värdefulla ägodelar, många människor helt enkelt inte har råd att spendera 75€ eller mer på ett område för sina husdjur att leka .

Lyckligtvis kan katt möbler av samma kvalitet ofta för en bråkdel av kostnaden, möblerna kan även göras av reservdelar virke och material som du kan ha liggande runt i butiken eller garaget.

För att göra möbler av dina egna, du kommer att behöva några grundläggande verktyg. Här är de objekt som du behöver:

Gör möbler katt träd: torn, klösbräda och sängar katt. Börja lägga ut de olika delarna av trä.
Gör möbler katt träd: torn, klösbräda och sängar katt. Börja lägga ut de olika delarna av trä.
 • Hammer
 • Nails (minst 2 "lång)
 • Virke (2 "x4" för kolumner, plywood eller andra paneler för fötter och plattformar)
 • Matta
 • Finishing naglar
 • Sisal Rep
 • Craft Lim

Hammaren, kan naglar och virke av lämplig storlek och form troligen finnas runt huset. Tillräckligt mattan för att täcka hela träet kan köpas på en lokal leverantör. Den naturliga rep (ej nylon) för att katt klösbräda kan köpas på en lokal järnaffär.

När du är redo att börja på din katt möbler, bör du göra följande:

 1. Börja lägga ut de olika delarna av trä. Du måste ha minst ett stort cylindriskt stycke för den centrala kolumnen en stor platt bit för basen, och flera mindre bitar för att göra plattformar och stöder ur. Placera dem i denna ordning, så att du kan berätta vilken typ av forma din färdiga katt lägenhet kommer att ta.
 2. Först måste du montera stöd för dina plattformar. Du behöver 2 kvadratiska bitar och 2 små rätvinklig triangel-formade bitar. Fäst de små trianglarna till en kant av det kvadratiska plattformen. Triangeln bör placeras vertikalt i mitten av den kant av torget. Gör 2 av dessa plattformar.
 3. Nästa steg är att skära hål i cylindern. Detta gör det möjligt för katterna att gå in och ut ur cylindern för att lägga till sitt spel. Ett hål bör göras rätt i en av plattformarna samt nedtill. Detta gör att dina husdjur att klättra i röret och på den.
 4. När stöden är klara börjar fästa dem till dina plattformar. Nail genom cylindern och in i bäraren, med minst 2 eller 3 spikar så att säkerställa att stödet är väl fäst.
 5. Gå vidare och bifoga mattan till alla dina plattformar, med lim och efterbehandling naglar. Även om du fortfarande behöver fästa stödet till centrala kolumnen och bifoga alla sekundära kolumner som du tänker använda, kan detta göras genom mattan som du kör spiken hela vägen igenom.
 6. Ta din större panel och anslut den till centrala kolumnen styrelsen, spikning genom botten av panelen. Gå vidare och börja tillämpa mattan till denna pjäs också. Vira den nedre delen av kolonnen i rep, med spikar och lim för att fästa den.
 7. Spikning genom mattan, bifoga din plattform stöder den centrala kolumnen och se till att du använder 2 eller 3 spikar på båda sidor av stödet. Vid det här laget bör du ha en stor plattform som innehåller en stor cylindrisk kolonn samt 2 små plattformar. Om du har ytterligare bråte du kan lägga sidor och en botten till basen. Detta kommer att göra det mer av en låda och katten trädet blir mer stabil.
 8. När du har slutfört din huvudsakliga pjäs, kan du också ta en stund att fästa bitar av rep till botten av plattformarna och sedan knyta olika leksaker till dem. Detta kommer att ge din katt ytterligare ett sätt att njuta av möbler som du har byggt för dem. De leksaker du väljer ska vara de som din katt redan har.

Sisal rep. En sak som din katt kommer med största sannolikhet ha om den nya möbler är användningen av sisal rep. Denna produkt är ett utmärkt material att använda när du bygger katt möbler på grund av dess konsistens. Sisal rep är mycket starkare än matta, som kommer att strimla över tiden. Men det är inte så svårt som trä, hindrar som kattens repor. Detta gör det bra eftersom de kan använda den för att skrapa och det kommer inte riva sönder.

Bygg en lekplats för ditt husdjur katt. Först måste du montera stöd för dina plattformar.
Bygg en lekplats för ditt husdjur katt. Först måste du montera stöd för dina plattformar.

När du köper sisal rep ta notis om att det finns två typer: naturliga och olja belagda. Oljan belagda rep kommer att ge mer produkt samt stå upp mot de vassa klor lite längre. Å andra sidan är denna typ av rep inte smält väl och kan orsaka mag-frågor. Om din katt har en tendens att bita i möbler, är det bäst att använda naturliga sisal rep.

Helst kommer du att kunna göra ett träd katt möbler med minst ett par plattformar eller torn för sängar. Din katt kan sitta på dessa samt en central vertikal kolumn. Och glöm inte att bifoga några leksaker att göra en lekplats.

Lycka bygga en möbel lekplats för ditt husdjur katt!