E2z

Byggnad katt trädet möbler: katt träd lägenhet och skrapa post

Gör-det-själv bygga katt möbler har blivit mycket populärt

Gör-det-själv bygga katt möbler har blivit mycket populärt. Projekten är relativt lätt och de flesta kan fyllas i en eftermiddag. Den mest eftertraktade mönster är för katt träd - fristående strukturer byggts speciellt för att tillfredsställa en katt önskan att klättra, skrapa, klo, lek och vila. Att ha en katt träd i ditt hem ger dina katter en plats bara för dem, där de kan använda sina klor och repa sina hjärtans lust, spara dina möbler från vissa undergång. Cat träd är ganska dyrt att köpa på djuraffärer eller online, men med lite armbåge fett och några lätt att hitta material, kan du lära dig hur man bygger en. Gör det själv instruktioner är inte svårt när du gör några grundläggande beslut. Om det görs på rätt sätt, kommer det att bli din katts favorit struktur som de kommer att älska att använda.

Katt träd möbler mönster

Byggnad katt trädet möbler: katt träd lägenhet och skrapa post. Katt träd möbler mönster.
Byggnad katt trädet möbler: katt träd lägenhet och skrapa post. Katt träd möbler mönster.

Innan du börjar bygga måste du välja ett mönster. Hårdvara och husdjur butiker säljer planering lakan och böcker att använda, du kan också söka på nätet för bilder och planer.

När man bygger sällskapsdjur möbler

När man bygger sällskapsdjur möbler, måste du tänka på det område där möbel kommer att placeras. Trädet kan sitta på golvet på en plan bas eller stor låda, toppat med en stolpe och plattformar på olika nivåer. Du kan också bygga en lång, smal, rektangulär struktur med plattformarna och stavar katt inneslutna i den. Betrakta storleken på utrymmet, och bestämma lämpliga dimensioner för strukturen.

Basmaterial

När du lista ut vilken typ av katt trädet du behöver, göra en lista över nödvändiga material. Följande grundläggande punkter kan användas.

Gör-det-själv bygga katt möbler har blivit mycket populärt. Slangar - använd något robust och bred.
Gör-det-själv bygga katt möbler har blivit mycket populärt. Slangar - använd något robust och bred.
 • Plywood - Använd detta för basen och toppen, eller att göra en stor låda. Du kan också använda plywood för att skapa stöd för sittpinnar.
 • Slangar - Använd något robust och bred, som Sono Tube eller PVC-rör. Du kan hitta båda typerna av rör vid någon järnaffär. Skär slangen på längden för att skapa plattformar, eller skära en bit av hela röret för en tunnel.
 • Hitta kraftiga bitar av virke, i allmänhet 8 "x 2" x 4 ". Klipp dina inlägg för att passa din design.
 • Bultar
 • Träskruvar
 • Häftpistol och klammer
 • Hörnbeslag
 • Trälim
 • Sisal rep
 • ld mattor
 • Kattleksaker att hänga (om så önskas)

Du behöver också grundläggande verktyg som en hammare, såg, borr, skruvmejsel, klämmor trä, måttband och en penna.

Tips för hur man gör en katt träd

Det finns några saker att tänka på när du bygger. Om du arbetar från en befintlig plan eller riktningar, följ dem noga för den grundläggande strukturen. Om du skapar din plan från din egen fantasi, tänka på följande:

 1. Basen måste vara stark och robust, särskilt om du har flera katter i ditt hushåll. Se till att strukturen inte kommer att tippa eller böja med vikten på din katt på toppen, eller om katten bestämmer sig för att hoppa på trädet från en bit av närliggande möbler.
 2. Täck botten, ett par av de klösbräda och sittpinnar med mattor för att ge din katt något att skrapa och ge komfort och värme för de många tupplurar. Säkra mattan med en häftpistol.
 3. Använd parenteser och plywood för att förstärka sittpinnar. Dessa kommer att ge extra styrka till din katt träd lägenhet. När du arbetar, använder både trälim och skruvar trä med skruvar för att säkerställa bitarna håller. Testa varje tillsats för att säkerställa att strukturen förblir ordentligt stark.
 4. Wrap ett par av din katt klösbräda med sisal rep. Katter älskar att repa detta, och det är lätt att byta när det blir slitet och nött. Se till att repet ordentligt ansluten till varje katt scratch inlägg.
 5. Om du vill hänga favorit kattleksaker från sittpinnar. Katter älskar att spela och bat vid svängande leksaker. Om möjligt, försök att använda leksaker som inte kommer att orsaka din katt att få klorna fångas. Du kan också säkra en längd av borst till en av de tjänster för att hjälpa din katt brudgummen själv.

Vi hoppas att du har haft lärande om katten möbler och hur man bygger en katt träd. Inte bara har du sparat pengar genom att göra det själv, har du också skapat ett särskilt område för din katt att kalla sin egen.