E2z

Hur man rengör alger i ditt akvarium

När vi går längs vår dagliga rutin stress är en säker del av den

När vi går längs vår dagliga rutin stress är en säker del av den. Hemma tar vi ett sådant tillstånd genom att sätta något i vår omgivning för att neutralisera denna oönskade känsla. Ett sätt att göra det är att ha ett akvarium fullt av färgglada fiskar som gläder våra ögon och lugnar vårt sinne. Men att få dig ett akvarium kräver att du behåller det ordentligt. Det kräver att du gör regelbundet underhåll för att få den lugnande nytta bör ge. Annat än den vanliga byte av vatten, behöver ditt akvarium är fri från de oönskade alger. Ser alger i ditt akvarium ger ett öga öm din hälsosamma visning. Om du vill ha en alg-fri akvarium, här är några sätt du kan prova att rensa upp ditt akvarium med alger.

Byt vatten i ditt akvarium på ett regelbundet schema

Hur man rengör alger i ditt akvarium. När vi går längs vår dagliga rutin stress är en säker del av den.
Hur man rengör alger i ditt akvarium. När vi går längs vår dagliga rutin stress är en säker del av den.

Byt vatten i ditt akvarium på ett regelbundet schema. Du kan göra det var 5-10 dagar. Byta vatten skulle kräva ersättning av 50 procent av din tank tidigare innehåll, för att ge dig ett gott område för att städa upp sina sidor. På så sätt kommer det tränga någon flytande alger som producerar obehaglig lukt i ditt akvarium område. Det är också en möjlighet för dig att ta bort de skadliga nitrater och fosfater som produceras av fisken vanliga avfallet urladdning. Du måste hålla nitrater under 20 ppm eller 40 ppm beroende på ryggradslösa innehållet i akvarium. En del av din oro är att ändra din vattenfilter. Alger samlas runt filterarea. Du skulle ha en ren filter för dina fiskar att hålla dem från skadliga irriterande.

Skrota din vattentanken noggrant

Skrota din vattentanken noggrant. Du kan använda något material att skrota bort ditt akvarium med alger. Efter initialt ta det första lagret av alger, kan du avsluta det genom att torka sidorna av din tank med hård trasa helt ta bort alla fastnar alger. Dessa rengöringsmedel är lätt tillgängliga i ditt förråd eller inom huset. Du kan använda material med svamp eller med borst.

Minimera exponeringen av ditt akvarium för solljus eller en ljuskälla

Minimera exponeringen av ditt akvarium för solljus eller en ljuskälla. Hålla ditt akvarium från utökad eller kontinuerlig exponering för ljus kommer att hindra den snabba ackumuleringen av alger i ditt akvarium. Alger äter solljus eller ljusenergi som kommer i kontakt med dem. Så är det mycket lämpligt att slå på ditt akvarium ljus om du behöver se fisken rör visuella för din avkoppling, eller varje gång du vill underhålla besökare med denna hälsosamma fixtur i ditt hus.

Mata inte din fisk för mycket

Byt vatten i ditt akvarium på ett regelbundet schema. Skrota din vattentanken noggrant.
Byt vatten i ditt akvarium på ett regelbundet schema. Skrota din vattentanken noggrant.

Mata inte din fisk för mycket. Ibland tar vi nöjet att förlänga utfodring, för att vår älskade husdjur eftersom det är nu för oss att njuta av att se dem i levande humör. Men ger oförbrukat mat en god miljö för tillväxt av alger. Dessutom gör det vattnet smutsigt och oklar senare.

Få hjälp av alger att äta fisk. Du kan använda de tjänster som Plecostomus, en stor eaters alger eller gurami och guldfiskar.

Sätt liten mängd vanlig alger hämmare

Sätt liten mängd vanlig alger hämmare. Denna tillsats produkten används med försiktighet så att du inte lägger för mycket. Även om det dödar regelbunden alger dödar också nyttiga bakterier arbetar för nedbrytning mängden ammoniak från fiskens avfall för att producera mindre giftiga nitrater i vattnet.