E2z

Hur man släpper en öring

Öva catch and release är ett sätt att bidra till att bevara de olika arter av fisk och ändå kunna njuta av fiske. Såvida du faktiskt har för avsikt att laga mat och äta som öring du fångat, det finns ingen mening med att hålla den. Anledningen till att frigöra öring (eller någon fisk för den delen) är att hjälpa fisken att överleva stressen av att åka fast så den kan fortsätta att växa och fortplanta sig.

Ett. Fånga öring i kallt vatten.

Öring överleva i vatten som är under sjuttio grader Fahrenheit

Hur man släpper en öring. Fånga öring i kallt vatten.
Hur man släpper en öring. Fånga öring i kallt vatten.

Öring överleva i vatten som är under sjuttio grader Fahrenheit. Ovanför denna temperatur öring sannolikt kommer att dö. Det är därför du kommer troligen hitta dem i de kallare delarna av åar, floder eller sjöar på sommaren. Om du menar allvar med att släppa öring att hjälpa bevara sin befolkning för framtida fiske, ta en termometer tillsammans och kontrollera vattnets temperatur innan du gör något fiske. Släppa en öring i varmt vatten är meningslöst eftersom det väl döda fisken ändå även om man lyckas återuppliva den.

2. Styr öring så snabbt som möjligt.

Den mindre stress en öring upplevelser under fånga, desto snabbare det kommer att återuppliva och detta gör det släpper lättare. Använd endast hullingliknande färre krokar eller platta hullingarna på kroken som du använder med tång. Håll en slak linje som att upprätthålla konstant spänning kommer bara att göra öring kämpa hårdare kanske till den punkt där det inte kan återupplivas. Vissa fiskare peka sina stavar uppströms parallellt med nuvarande och svinga den i sidled när öringen biter snabbt utöva kontroll. Efteråt kan du antingen ta tag i farten (inte fisk) eller använd en håv. I båda metoderna, hålla öring i vattnet och enkelt och försiktigt lossa kroken och låt öring simma bort orörd. Tätt vävda nät med gummimaterial är bättre eftersom det inte kommer att skada öring skalor, fenor eller gälar.

Öring överleva i vatten som är under sjuttio grader Fahrenheit. Styr öring så snabbt som möjligt.
Öring överleva i vatten som är under sjuttio grader Fahrenheit. Styr öring så snabbt som möjligt.

Tre. Undvik att hålla öring.

Öring och annan fisk är täckta med ett skyddande skikt av slem. Hantering dem med torra händer eller för länge kommer att ta bort denna skyddande skikt och på öringen till svampinfektion som så småningom kommer att döda den. Fisk inre organ är också lätt skadas så att inte pressa dem eller grepp för hårt. Om du verkligen behöver för att hålla öring, knäppa det nära svansen och slå på den en kort stund på sidan eller upp och ner för att immobilisera det. Avstå från att röra eller sätta ett finger i sina gälar. Du är mest sannolikt kommer att göra detta eftersom du vill ta en bild av det så få kameran klar i förväg för att minska handläggningstiden.

4. Återuppliva öring innan du släpper den.

Ibland hanterar öring är oundviklig och detta är fallet med stora och medelstora sådana, eftersom de bara kan fångas i håv när de är helt utmattad. Att återuppliva en öring håller den upprätt i en lätt ström vänd mot strömmen. Detta kommer att få sina gälar fungera igen. Du vet att det har återupplivat när det börjar skruva och slåss vid vilken punkt allt du behöver göra är att släppa taget. Ibland öring inte kan återuppliva omedelbart. I detta fall måste du sakta flytta den fram och tillbaka längs vattnet nuvarande tills den blir aktiv igen.

Släppa en öring eller någon annan fisk efter att den fångats förhindrar över-skörd. En riktigt seriös och skicklig fiskare inte bara vet hur man fångar men också hur man släppa ut fisk. Han tänker inte bara av utomhus sport fiske, men också av dess påverkan på miljön.