E2z

Hur man kommunicerar med din tonåring om tonåring dricker

När ett barn når tonåren

När ett barn når tonåren, kan det vara en utmaning för alla föräldrar, minst sagt. Ett annat bra grabb kan frestas att börja experimentera med att dricka och annan olaglig verksamhet. Men det finns några saker som föräldrar kan göra för att hålla sin tonåring på rätt spår. Här är hur man kommunicerar med din tonåring om teen dricka:

 1. Prata om det. En hel del. Det är viktigt för föräldrar att kommunicera med sina barn om allt - inklusive dricksvatten. Om du aldrig prata med ditt barn om att dricka, kanske han tror att det är ingen stor sak för dig. Men det är en stor sak. Förutom det faktum att det är olagligt för en person under 21 år att konsumera alkohol, har tonåringar inte mognad att mäta hur mycket alkohol deras kroppar klarar - eller för att inse konsekvenserna av att konsumera för mycket. Ha ett öppet samtal med din tonåring om ämnet och fråga ditt barn om drickande har varit ett problem med hans vänkrets. Även om det kan vara omöjligt att hålla dina barn från sina vänner som dricker, kan du uttrycka dina känslor om det.
 2. Ange dina regler tydligt. Du vill inte låta som en tyrann, men du måste göra dina regler kända - och i otvetydiga ordalag. Om ditt barn har redan experimenterat med att dricka, är det viktigt att tala om för henne att det är oacceptabelt för en tonåring att dricka. Du måste också tala med ditt barn om farorna med alkohol och bilkörning. Som vi alla vet, tonåringar tror att de är oövervinnerliga. Du kanske måste ställa in en straff, som grundstötning eller ta bort den tonåring körning privilegier för en viss tid, om hon bryter mot reglerna. Ja, kan ditt barn ogillar du och ja, kan det finnas argument mellan er två. Men tonåring dricker borde egentligen vara en icke-förhandlingsbar fråga.
 3. Utbilda din tonåring. Många förare utbildningsprogram erbjuder klasser för rattfylleri - det är en bra idé att ha din tonåring sitta igenom en utbildning för att lära sig om farorna med att dricka. Det finns också många böcker i ämnet som du kan dela med din tonåring. Några bra val är:

  Den stora del om alkohol: Vad Tonåringar behöver veta om att dricka av Marilyn McClellan

  Tonåringar och alkohol James D. Torr

  Krossade: Berättelsen om en berusad girlhood av Koren Zailckas

 4. Klargöra följderna. Tonåringar inte alltid tänker på konsekvenserna av sina handlingar, så stava det ut för dem. Låt ditt barn veta att om han är på fest där minderårigas alkoholkonsumtion sker, kunde han gripas om polisen kallas. Dessutom, även om ingen körning är inblandad i vissa stater en tonåring kan få poäng mot sitt körkort om de fångas dricker. Förutom juridiska konsekvenser, kan det finnas konsekvenser för hälsan och akademiska konsekvenser - teenage drinkers kommer ofta att se en nedgång i sina betyg om de tillbringar sin fritid festande.
 5. Känn ditt barns vänner - och deras föräldrar. Förutom att hålla kommunikationen öppen med din tonåring, se till att du vet vem alla deras vänner är. Du bör också lära känna sin väns föräldrar, särskilt om natten sleepovers inträffar. Även om du har pratat med din tonåring om att dricka, du vet inte vad som händer i deras väns hushåll så se till att du och deras kompis föräldrar är på samma sida. Om en annan förälder verkar alltför tillåtande, ska du inte låta din tonåring att gå över till deras hus.
 6. Tolererar inte att dricka, men ha en plan om det händer. Om du tonåring inte lyssna på dig och inte dricker, se till att han eller hon vet att det är okej att ringa dig om de behöver hämtas. I själva verket, insistera på det. Det sista du vill är att din tonåring att vara så rädd för att få problem med er om att de kör eller komma in i en bil med någon som har druckit. Ha en öppen dörr politik, där ditt barn kan ringa dig för en åktur om de behöver med några frågor - den natten. Du kommer att ha nästa morgon för att prata om vad som hände i detalj.
 7. Kliv in om du behöver. Om du tror att ditt barn har ett alkoholproblem, måste du kliva in direkt. Ibland överdrivet tonåring dricker är ett rop på hjälp. Det är ditt jobb att skydda ditt barn, så får din tonåring i rådgivning eller ett rehabiliteringsprogram om drickande har redan blivit en allvarlig fråga.
 8. Öva vad du predikar. Om du förväntar dig ditt barn att respektera vad du säger om att dricka, då måste du vara ansvarig när det gäller att dricka också. Låt inte din tonåring ser du dricker för mycket och aldrig komma bakom ratten när du har druckit.
  Hur man kommunicerar med din tonåring om tonåring dricker. Ange dina regler tydligt.
  Hur man kommunicerar med din tonåring om tonåring dricker. Ange dina regler tydligt.

  De flesta tonåringar är bra ungar och respekterar vad deras föräldrar har att säga - det är ditt jobb som förälder att hålla kommunikationen öppen.