E2z

Förstå syster och bror relationer: barn beteende

Lär dig mer om syskonrelationer och förhindra syskonrivalitet

Bror och syster relationer är komplicerade. Kärlek, konkurrens, vänskap och svartsjuka alla overlay varandra för att skapa komplexa emotionella reaktioner på familjen frågor och situationer. Du slänger i mixen att de flesta barn inte är känslomässigt mogen och du har en potentiell bomb gå runt i ditt hus.

Förstå syster och bror relationer: barn beteende. Hur långt ifrån varandra i ålder är dina barn?
Förstå syster och bror relationer: barn beteende. Hur långt ifrån varandra i ålder är dina barn?
 1. Hur långt ifrån varandra i ålder är dina barn? Barn som är nära i ålder sannolikt att bli mer konkurrenskraftiga och kämpa för leksaker och privilegier eller för att vara mer fysiskt med varandra. Men när de är längre ifrån varandra i ålder de är mindre benägna att slåss, men det äldre barnet kommer sannolikt att vara mycket diktatorisk och kan övermanna den yngre en.
 2. Hur gammal är dina barn? Syskon avser olika beroende på deras ålder. Yngre barn är mer benägna att agera ut med våld eller vredesutbrott i svartsjuka eller avund eftersom de inte kan uttrycka sina känslor. Barn som är runt 6-8 år tenderar att vara diktatorisk och krävande att deras syskon. I åldrarna nio till tolv, är de vanligtvis mycket konkurrenskraftiga och har lite tålamod och respekt för yngre syskon. Det finns dock oftast någon beteende lättnad i tonåren och bekämpa / käbbel tenderar att vara över mindre frågor som tonåringar träna sinsemellan utan inblandning av föräldrar. .
 3. Gå till din lokala bokhandel. Din lokala bokhandel har många titlar som hjälper dig att förstå. Några rekommendationer har bröder och systrar: Developmental, dynamiska och tekniska aspekter Syskon relation med Salman Akhtar (redaktör) och Selma Kramer (Redaktör), systrar och bröder Alla dessa år: Ta en titt på den längsta förhållande i ditt liv genom Lillian S. Hawthorne och syskon utan Rivalitet: Hur du kan hjälpa dina barn lever tillsammans så att du kan bor för av Adele Faber och Elaine Mazlish.
 4. Om du har en speciell behov barn, förväntar relationerna att vara annorlunda. Känslor av skuld, protectiveness och känslighet kombineras ofta med avund och svartsjuka, oftast på grund föräldrar behöver spendera mer tid och energi med särskilda behov barnet. Två stora böcker om denna typ av relation innehåller särskilda Syskon: Växa upp med någon med ett funktionshinder av Mary McHugh och vara den andra: att växa upp med en bror eller syster som har särskilda behov av Kate Strohm.
 5. Räkna ut hur du ska handskas med syskonrivalitet. Populära tips om syskonrivalitet inkluderar:
 • Undvik jämförelser.
 • Ta inte sidorna när förmedla en tvist eller bryta upp en kamp.
 • Kvittera känslor, speciellt negativa.
 • Lyssna på dina barn.
 • Ge kärlek, godis och privilegier baserade på individuella behov, inte på att göra allting precis rättvist. Oavsett hur hårt du försöker för allt att vara exakt samma, kommer barnen att hitta något som är inte rättvist.
 • Låt dem lösa mindre tvister, men bryta upp eller stoppa någon fysisk eller våldsamt beteende.
 • Om saker och ting blivit mycket känslomässigt, ge dem utrymme att separera och svalna innan hantera tvister.