E2z

Hur man rapporterar datum våldtäkt

En romantisk utflykt gått fel, vad som var tänkt för att vara en bra tid ute tillsammans slutar med en fasansfull upplevelse. Blev du överfallen sexuellt eller våldtagna samtidigt på en dag? Du vet att det är ett brott om en sexuell handling begås och en av de personer som inte är villig att hänge sig åt handlingen. Således, kan offret vända sig till polisen och placera ett klagomål. Så här rapporterar datum våldtäkt.

Det har sagts att nära en fjärdedel av de fall av våldtäkt i Europa i Europa är resultatet av en datum våldtäkt eller våldtäkter av pojkvänner och makar. Det blir komplicerat när gärningsmannen är en känd människa och inrättande brottet är så mycket mer komplex.

Hur inrätta ett offer datum våldtäkt

Hur man rapporterar datum våldtäkt. Du kan välja att ringa 911 eller gör vägen till ett sjukhus och be om en sjuksköterska med en våldtäkt kit.
Hur man rapporterar datum våldtäkt. Du kan välja att ringa 911 eller gör vägen till ett sjukhus och be om en sjuksköterska med en våldtäkt kit.

Hur inrätta ett offer datum våldtäkt? Den viktigaste faktorn är att den sexuella akten måste ha varit otillåtet. Offret måste ha verbalt eller på annat vägrade eller protesterade till sexuella närmanden av förövaren. Om offret var oförmögen att protestera, säger samtidigt vara medvetslös, ens röra i vissa delar av kroppen eller ett försök till en sexuell handling anses förkastligt och kan klagomålet riktas mot.

Vad gör en komplex datum våldtäkt är att det ofta bara offrets ord mot den åtalade, eftersom de kommer att ses för att känna varandra eller vara bekant. I sådana fall måste offret nödvändigtvis kunna påvisa förekomsten av våldtäkt. Standard frågor som provocerande dressing, flirtig beteenden och tidigare historia, om någon, av den skadelidande kan alla tas upp i försvaret av en. Offren ska kunna försvara sig mot sådana påståenden.

Följande åtgärder rekommenderas i detta avseende -

Hur inrätta ett offer datum våldtäkt.
Hur inrätta ett offer datum våldtäkt.
  1. Om våldtagen eller sexuellt övergrepp av en känd person eller bekant, är offret rekommenderas att först få sig till en säker plats så långt bort som möjligt från gärningsmannen och närmare ett sjukhus eller polis.
  2. Du kan välja att ringa 911 eller gör vägen till ett sjukhus och be om en sjuksköterska med en våldtäkt kit. Innan du gör det, se till att inte tvätta upp och om möjligt, för att byta kläder. Om oundvikligen nödvändigt, se till att bevara de kläder för viktiga ledtrådar.
  3. Rengör inte eller behandla eventuella sår, repor som kan ha inträffat eller kan orsakas under akten. Alla dessa kommer att ge ledtrådar och vara användbara bevis.
  4. Om offret kan få tag på något som tillhör våldtäktsmannen, säger ett underplagg, bär det tillsammans. Ge det till polisen.
  5. Väl på sjukhuset, be sköterskan att använda en våldtäktutrustningen och samla bevis. Så svårt som det kan vara, är offret uppmanas att komponera själv och berätta tydligt själva händelsen och att förbereda en klarsynt redogörelse för polisen.
  6. Om offret eller sjukhuset inte redan har gjort det, be dem att ringa 911 och anmäla brottet. Ge en klar och tydlig redogörelse för brottet till dem, be dem att samla in material för bevisning, inklusive rekord uttalanden från den undersökande sjuksköterskan.
  7. Skaffa en medicinsk rapport från sjukhuset och det bör bekräfta tecken på kraftfulla könet. Om offret blir medvetslös, måste den medicinska rapporten bekräftar förekomst av narkotika eller insomingsmedel ämnen.

Detta är den breda förfarande som skall följas för att rapportera datum våldtäkt.