E2z

Hur kläcks en kyckling ägg

Kläckägg behöver inte vara specifikt bevittnat i en lada i en gård i mitten av ingenstans. Du kan faktiskt kläckas egna hönsägg om du vill uppleva en intressant händelse. Om du är en lärare och låter eleverna se hur en faktisk ägg kläcks är en vetenskap experiment som definitivt kommer att fånga deras intresse och fantasi. Om du vill göra detta intressant experiment, antingen hemma för dina barn, eller i skolan för eleverna, nedan är stegen på hur man gör detta.

Hur kläcks en kyckling ägg. Få de befruktade äggen.
Hur kläcks en kyckling ägg. Få de befruktade äggen.
  • Få de befruktade äggen. Du bör kunna hitta befruktade ägg från kläckerier eller jordbrukare fjäderfä. Du kan behöva resa lite ut ur staden för att göra detta, men det kommer att vara värt det. Insistera på att du väljer äggen på egen hand. Se till att du väljer ägg som är medelstora och är oskadade, utan sprickor eller hål. Köp ett par ägg, ifall embryon inte överlever.
  • Hitta en inkubator Det finns två huvudtyper av inkubatorer:. Den forcerade luft inkubator och stillastående luft inkubator. Forcerad luft kuvöser är stora och kan kläcka en massa ägg. Den har också en fläkt för att cirkulera luften inuti. Stillastående luft kuvöser är mindre och kan hålla bara några ägg åt gången. Som namnet antyder, har den inte en fläkt för att cirkulera luften. Fråga din veterinär om han känner leverantörer som kan hyra ut inkubatorer till dig, om du är kläckägg under viss tid. Du bör också fråga om vilken typ av inkubator skulle bäst passar dina behov.
  • Testa din inkubator. Innan du sätter äggen inuti för kläckning, slå på inkubatorn och testa om den fungerar. Kontrollera att temperaturen och fuktigheten inuti inkubatorn förblir konstant under åtminstone 24 timmar. Inkubatorer ska finnas inuti, där det finns tillräckligt med luft och god ventilation.
  • Inkubera äggen. När du är nöjd med utförandet av inkubatorn kan du nu placera äggen i den. När du placerar dem i, kommer du att märka att temperaturen kommer att sänka efter några timmar. Försök inte justera temperaturen i 48 timmar efter att placera äggen inuti. Du bör inkubera äggen i cirka 21 dagar.
  • Justera temperatur och fuktighet i enlighet därmed. Kom ihåg att hålla temperaturen på en konstant av 100 grader Fahrenheit för forcerad luft inkubatorer. Stillastående luft inkubatorer bör ha en temperatur på 102 grader. Luftfuktigheten bör också ligga kvar på omkring 60% för de flesta inkubationstiden. Öka luftfuktigheten till 65% när du ser att äggen börjar kläckas.
  • Vänd äggen försiktigt. För ungefär 4 till 6 gånger dagligen, vrid äggen på ett halvt varv intervall. Om det börjar att kläckas, men stänger inte för tre dagar. Gör detta försiktigt så att du inte skadar embryon inuti.
  • Titta äggen kläcks. När ungarna börjar komma ut ur skalen, luta dig tillbaka och titta på dem göra det på egen hand. Oavsett hur svårt det kan tyckas för dem, motstå frestelsen att hjälpa dem. De måste kunna ta sig ur skalet själva så att de kan mogna ordentligt.

Alltid öva god hygien när kläckning äggen. Så snart alla ägg kläcks, rensa ut inkubatorn ordentligt för att förbereda den för nästa omgång.